Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κατρούγκαλος: Μέσα σε ένα μήνα η επιστροφή 2.500-3.500 δημοσίων υπαλλήλων - ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Κατρούγκαλος: Μέσα σε ένα μήνα η επιστροφή 2.500-3.500 δημοσίων υπαλλήλων  

Εντός ενός μηνός τοποθετεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος την επαναπρόσληψη 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας....

μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ.Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων. Διευκρίνισε, δε, πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.
Ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων».
Ωστόσο, στους 2.500 με 3.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τον αναπληρωτή υπουργό να υπογραμμίζει ότι και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: