Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Πυροσβεστική παρέμβαση Δραγασάκη μετά τη θύελλα στις αγορές

Πυροσβεστική παρέμβαση Δραγασάκη μετά τη θύελλα στις αγορές 

Σε διαβούλευση με τους ιδιώτες μετόχους οι αλλαγές στις τράπεζες - Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τη διοίκηση της Eurobank δήλωσε...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έπειτα από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό

Σε διαβούλευση με τους ιδιώτες μετόχους θα γίνουν οι αλλαγές στις τράπεζες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης. Η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ (την Παρασκευή) ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της (στις 18:00) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη και των υπουργών Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη.

«H κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά συμφέροντα του κράτους χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων», ανέφερε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Επιπλέον σημείωσε ότι εφόσον γίνουν αλλαγές στα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών, αυτές θα γίνουν με διαβούλευση και ενημέρωσε ότι την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τη διοίκηση της Eurobank.

Παράλληλα, επισήμανε αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ότι αν κάποιοι επενδυτές είχαν λανθασμένα επενδύσει σε μια ιδιωτικοποίηση που δε θα γίνει είναι εύλογο να αλλάξουν προσανατολισμό. «Ετοιμάζουμε ένα μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Γιατί πέρα από την Ελλάδα της μιζέριας υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων», είπε.

Για την σημερινή πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι «σε κάθε πολιτική αλλαγή υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η άνοδος των μετοχών των τραπεζών και η εύρυθμη λειτουργία τους. Είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε ιδέες και προτάσεις με στόχο την ενδυνάμωση των τραπεζών».

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: