Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τους θαυμάζω! ΤΟΥ Τάκη Μίχα

Nick Paleologos / SOOC 
Δεν μπορεί να μην θαυμάσει κανείς την ταχύτητα με την οποία η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμένου προχωρεί στην κατάργηση των πενιχρών..
μεταρρυθμίσεων που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση! Με, φυσικά, την ενθουσιώδη υποστήριξη του μιντιακού ολιγαρχικού κατεστημένου που -επιτέλους!- ανακάλυψε τις εθνικομπολσεβικικές του ρίζες….
Όποτε ερχόταν μια αστική κυβέρνηση στην εξουσία, θα περνούσε τον πρώτο χρόνο συζητώντας για τις μεταρυθμίσεις που θα έπρεπε να κάνει. Τον δεύτερο χρόνο θα τον ανάλωνε συζητώντας για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις στην επιβολή των μεταρρυθμίσεων. Και έτσι θα φτάναμε αισίως στον τρίτο χρόνο, όπου πλέον θα πρυτάνευε η προεκλογική λογική του πολιτικού κόστους και η μεταρρύθμιση θα αναβαλλόταν για την επόμενη τετραετία! Αυτή ήταν η κοινή μοίρα κάθε προσχεδιασμένης μεταρρύθμισης από όλες τις αστικές κυβερνήσεις – Σημίτη, Μητσοτάκη, Καραμανλή, Παπανδρέου.
Πώς, λοιπόν, να μην τους θαυμάσεις; Προτού καν στεγνώσει το χαρτί των διορισμών τους, οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης συναγωνιζόταν ο ένας τον άλλον ποιος θα καταργούσε πρώτος κάθε μέτρο που, ίσως, θα οδηγούσε σε ένα μικρότερο κράτος: Έτσι μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες: ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και της ΔΕΗ, προσλήψεις στο δημόσιο, κατάργηση εξετάσεων, επιστροφή των αιώνιων φοιτητών στο πανεπιστήμιο. Βιασύνη για επιστροφή στο παρελθόν.
Ο αντιμεταρρυθμιστικός οίστρος, φυσικά δεν εξαντλήθηκε μόνο στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Nα και, πάνω απ' όλα, οι δομικές αλλαγές στην εξωτερική πολτική με την υιοθέτηση της πολιτικής Πούτιν -αλλαγές που επαναφέρουν την Ελλάδα στη θέση του έθνους-υποσημείωση στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ της δεκαετίας του '80 !
Να, λοιπόν, γιατί θαυμάζω και ζηλεύω τους... εθνικομπολσεβίκους. Και υποθέτω ότι το θέαμα μόλις έχει αρχίσει!

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39183

Δεν υπάρχουν σχόλια: