Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Στη Χαρ. Τρικούπη διαβάζουν τα εκλογικά στοιχεία και αποφαίνονται... «Ο Βενιζέλος και όχι ο Παπανδρέου και το Κίνημά του φταίει για το 4,5% και την έβδομη θέση του ΠΑΣΟΚ»

venizelos 

Στη Χαρ. Τρικούπη διαβάζουν τα εκλογικά στοιχεία και αποφαίνονται...«Ο Βενιζέλος και όχι ο Παπανδρέου και το Κίνημά του φταίει για το 4,5% και την ..
έβδομη θέση του ΠΑΣΟΚ».Σήμερα ο Βενιζέλος καλεί σε κοινή συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ήτις σημειωτέον αποτελείται από 13 βουλευτές -τους λιγότερους που έχει εκλέξει από ιδρύσεως του (1974) το κόμμα.
Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα επιχειρηθεί και μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο 4,5% και στην έβδομη και τελευταία θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Πάντως ακόμη και στελέχη που πρόσκεινται φιλικά στον Βενιζέλο δεν συμφωνούν με την προσπάθειά του να επιρρίψει τις ευθύνες της εκλογικής καταβαράθρωσης του ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά στον Γ. Παπανδρέου. Μετά από ενδελεχή μελέτη των μετακινήσεων και των ροών των ψηφοφόρων διαπίστωσαν πως η βασική αιτία ήταν η χαμηλή συσπείρωση. Μόνον το 35% όσων ψήφισε ΠΑΣΟΚ το 2012 το ξαναψήφισε. Το 34% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το 15% προτίμησε (σχεδόν εξ ημισείας) τη Ν.Δ και το Ποτάμι και μόνο το 10% πήγε στο Κίνημα του Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα, οι περί τα εκλογικά ειδήμονες υποστηρίζουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού του 10% θα πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. "Ευτυχώς που παρενεβλήθη ο Γιώργος και έχει τώρα μια δικαιολογία να ψελίζει ο Βαγγέλης" λένε κάποιοι ψύχραιμοι στη Χαρ. Τρικούπη.
Μάλιστα δεν δέχονται και το επιχείρημα του Βενιζέλου ότι ήταν το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου που στέρησε την τρίτη θέση από το ΠΑΣΟΚ και την έδωσε στη Χρυσή Αυγή. Λένε δε χαρακτηριστικά: "προφανώς ο Βαγγέλης ξεχνάει πως η Χρυσή Αυγή ήταν στην τρίτη θέση από τις ευρωεκλογές και όλες οι δημοσκοπήσεις, πριν φτιάξει κόμμα ο Γιώργος, έδειχναν πως μόνον το Ποτάμι θα μπορούσε να την ξεπεράσει. Εμάς στο συν πλην 4-5% μας έδειχναν, όσο δηλαδή πήραμε. Αν νομίζει ο Βαγγέλης πως κατηγορώντας τον Γιώργο θα ξεφύγει από τις δικές του ευθύνες είναι γελασμένος".
Εμείς τι να πούμε; Ό,τι αυτά τα λένε οι δελφίνοι του Βαγγέλη. Ναι, τα λένε. Ό,τι τα λένε και κάποια, μέχρι χθες, "εξαπτέρυγα του Βαγγέλη. Αλήθεια είναι κι αυτό, τα λένε. Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν σύντροφοι. Πάντως, να δεχθεί ο Βαγγέλης ότι αυτός ευθύνεται για την εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ, κομμάτι δύσκολο το βλέπω. Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του ανδρός θα υποστηρίξει ότι ο ίδιος είναι περίπου κάτι σαν τον Χριστό που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου. Και φυσικά θεωρώ ακόμη πιο δύσκολο ν' αφήσει την καρέκλα του αρχηγού για να καθήσει σ' αυτήν η Φώφη, ο Ανδρέας, ο Μιχάλης ή κάποιο από τα «λιανόπαιδα» όπως αποκαλεί τον Ανδρουλάκη, τον Πιερακάκη και τ' άλλα παιδιά της νέας γενιάς στελεχών που θέλουν κι αυτά να γίνουν ...βεζύρηδες στη θέση του βεζύρη.

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: