Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ολοι εναντίον Σαμαρά στη ΝΔ

Ολοι εναντίον Σαμαρά στη ΝΔ
Βαρύ και ασήκωτο είναι το κλίμα για τον Αντώνη Σαμαρά, στη Νέα Δημοκρατία, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και μελών του κόμματος, είναι..
εξοργισμένοι με τη στάση του τέως πρωθυπουργού.
Όσο περνούν οι μέρες, αρχίζουν να ανοίγουν και τα στόματα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του Βαγγέλη Αντώναρου, στενού συνεργάτη και εκπροσώπου στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, που ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, την παραίτηση του κ. Σαμαρά, από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας την κομματική παράδοση, αλλά και τη στάση του ίδιου του κ. Καραμανλή, το 2009.
Κεραυνούς εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, για λανθασμένες επιλογές, με κορυφαίο τον ΕΝΦΙΑ. Δεν πέρασαν απαρατήρητα και τα πολύ σκληρά σχόλια, από φιλικούς προς την αξιωματική αντιπολίτευση ενημερωτικούς διαύλους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Kontranews», επικρατεί κλίμα αναβρασμού και οργής, σε τέτοιο σημείο, ώστε να αρκεί μια σπίθα... για να πάρει φωτιά ο κάμπος. 
Μπροστά σ` αυτή την κατάσταση, «πυροσβεστικό» ρόλο αναλαμβάνει ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που χθες συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά και του πρότεινε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Πάντως, οι σχέσεις του κ. Μεϊμαράκη με τον κ. Σαμαρά, έχουν διαταραχθεί εδώ και πολλούς μήνες, με αφετηριακό σημείο το χειρισμό του θέματος που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ οι σχέσεις διερράγησαν, όταν ανακοινώθηκε η διεξαγωγή των ψηφοφοριών για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να ενημερωθεί ο, θεσμικά αρμόδιος, πρόεδρος της Βουλής. Με βάση τα ανωτέρω, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι αυτός που θα πρωταγωνιστήσει ή και θα ανοίξει το παιχνίδι της διαδοχής.
http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: