Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Προκαλεί αναστάτωση στην Ευρωζώνη» Εκτοξεύουν τα spreads οι δηλώσεις Μέρκελ, σύμφωνα με τον Γ.Χατζημαρκάκη

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 
Είναι λογικό να αντιδρούν σφοδρά τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, λέει ο Γ.Χατζημαρκάκης
Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ για την ...ελληνική οικονομία δεν έχουν εξεταστεί επαρκώς εκ των προτέρων δηλώνει στο in.gr ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης. Ο ίδιος παρατηρεί ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο συνέδριο του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματο, στο οποίο μάλιστα η κ. Μέρκελ επανεξελέγη.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε:

«Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου περί ‘ελεγχόμενης χρεοκοπίας’ των απείθαρχων δημοσιονομικά χωρών προκαλούν αναστάτωση στην Ευρωζώνη. Παρατηρείται ότι οι προτάσεις της καγκελαρίου δεν έχουν εξεταστεί επαρκώς εκ των προτέρων, γι' αυτό και δίνουν έδαφος για «στοιχήματα» στις διεθνείς αγορές που δημιουργούν ένα νέο «κύμα» εκτοξεύσεως των spreads. Συνεπώς είναι λογικό να αντιδρούν σφοδρά τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.

»Επιπλέον πρέπει να ειπωθεί ότι η συγκεκριμένη ορολογία που χρησιμοποίησε η κ. Μέρκελ δεν υπήρξε κάτι το ασυνήθιστο. Οι σκληρές δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος που έλαβε μέρος πρόσφατα. Η ίδια μάλιστα μπόρεσε να διασφαλίσει την επανεκλογή της ως πρόεδρος του κόμματος της».

Ο ευρωβουλευτής του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος εφιστά πάντως και την προσοχή της Αθήνας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα οφείλει να προβεί το συντομότερο σε πραγματικές διαρθρωτικές αποφάσεις, ιδιαίτερα στον κλάδο της επιχειρηματικότητας, ώστε να εξασφαλίσει τη δική της οικονομική λύση και σωτηρία μετά το 2013».

http://www.tovima.gr/
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: