Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κώστας Σημίτης - Kατηγορεί την ΝΔ για σκόπιμη καλλιέργεια διαστρεβλώσεων και ανακριβειών

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 
   
Με φραστική επίθεση κατά της ΝΔ αντέδρασε προ ολίγου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την ΝΔ για εντυπωσιοθηρία και σκόπιμη καλλιέργεια διαστρεβλώσεων και ανακριβειών.
Η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία στην ...
τοποθέτησή της για την υπόθεση Siemens ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της υστέρησης και κακοδαιμονίας του τόπου: Ακραία αντιπαλότητα, συνολική άρνηση του έργου άλλων κυβερνήσεων, αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων, συνεχείς υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες. Συνέβαλε έτσι αποφασιστικά να κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες στο έργο της Επιτροπής.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με στοιχεία ανακριβή, ελλειπή ή και ψευδή. Πρόβαλε π.χ. δήθεν συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίον δεν συνάντησα ποτέ. Αποσιώπησε τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4i που εξασφάλισαν σημαντική βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό Δημόσιο. Αποπειράται να παραπλανήσει σε σχέση με τις προγραμματικές συμβάσεις. Αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις.
Η χώρα βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις»

 http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: