Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πολύ η δουλειά, λίγοι οι υπάλληλοι

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011
Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη  κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου, για τα λειτουργικά προβλήματα στο περιφερειακό... υποκατάστημα ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση,  το υποκατάστημα ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας καλείται να εξυπηρετήσει επτά νομούς με αυξημένο όγκο εργασιών και περιορισμένο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Είναι ανάγκη όπως τονίζουν οι βουλευτές να στελεχωθεί   το υποκατάστημα για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των βουλευτών προς την κ. Κατσέλη, έχει ως εξής:
Η ίδρυση Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΟΓΑ στόχευε στην ενίσχυση της περιφερειακής του παρουσίας και της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του.
Το Υποκατάστημα ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας καλείται να εξυπηρετήσει επτά (7) κατά βάση αγροτικούς Νομούς (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας), με αυξημένο όγκο εργασιών που αγγίζει το 22% περίπου του συνολικού έργου του ΟΓΑ.  Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων που στελεχώνουν το εν λόγω Υποκατάστημα (περίπου 20), τη λήξη των συμβάσεων τριάντα πέντε (35) καταρτιζομένων μέσω προγραμμάτων Stage, τη βούληση της Κυβέρνησης να μειώσει δραστικά τον χρόνο απονομής συντάξεων και προκειμένου το Υποκατάστημα να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες και στο θεσμικό του ρόλου,
ερωτάται η κ. Υπουργός:
Είναι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου η στελέχωση το περιφερειακού υποκαταστήματος ΟΓΑ Κεντρικής Μακεδονίας με το απαιτούμενο προσωπικό, για τη βέλτιστη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων του Οργανισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: