Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συσκέψεις έως την τελευταία στιγμή της Εξεταστικής για τη Siemens Σκληρό "παζάρι" για τις παραπομπές

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 Ελλάδα
Με την έκφραση "προτείνεται η περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών" οι βουλευτές του ΠαΣοΚ στην εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens καταγράφουν τα ονόματα 6 πρώην υπουργών, των οποίων οι πράξεις ελέγχονται για το κεφάλαιο της υπόθεσης, που αφορά τις συμβάσεις του ΟΤΕ. Πρόκειται για έξι πρώην υπουργούς, τόσο του ...ΠαΣοΚ, όσο και της Ν.Δ., Μεταφορών και Οικονομίας.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει για τον ΟΤΕ περαιτέρω διερεύνηση για τους Αν. Μαντέλη, Χρ. Βερελή, Γ. Παπαντωνίου και Νικ. Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ. Λιάπη και Γ. Αλογοσκούφη από τη ΝΔ. Για τον ΟΣΕ προτείνει τους κ. κ. Χρ. Βερελή και Μιχ. Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I τον Γ. Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ και από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ τους Γ. Βουλγαράκη, Β. Πολύδωρα, Π. Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη.

Από την πλευρά της ΝΔ έγινε γνωστό ότι καταλογίζονται πολιτικές ευθύνες κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρ. Βερελή, Τ. Μαντέλη, του πρώην υφυπουργού Ευ. Μαλέσιου, καθώς και των νυν υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωντασντίνου και Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή.

Στη διαδικασία, από την Εξεταστική έγινε δεκτό το αίτημα του προέδρου, κ. Σήφη Βαλλυράκη να εξετάζεται κάθε κεφάλαιο της υπόθεσης (Ο.Τ.Ε., C4I, ΟΣΕ, Patriot κ.λ.π.) και αναλόγως να αποδίδονται ευθύνες σε πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε κλίμα έντασης στην επιτροπή, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση των βουλευτών της Ν.Δ, οι οποίοι κατονόμασαν με τη σειρά τους, τους δικούς τους υπεύθυνους...

"Αν βγει όλη η αλήθεια, τα δύο μεγάλα κόμματα θα τσαλακωθούν ανεπανόρθωτα" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα για πάρα πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα για τις δωροληψίες, για το C4I. Ερωτηθείς για το εάν τα πρόσωπα που αναφέρονται στο πόρισμα είναι εκτός πολιτικής ζωής, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως "εκτός από τα "πολιτικά νεκροταφεία" υπάρχουν πολιτικοί και στην ενεργό δράση που πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω".

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπαίνει σε λογική συμψηφισμών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα φιάσκο, όπως συνέβη και με την παραγραφή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. "Αθωώνουν ο ένας τον άλλον. Αυτό κάνουν. Όπως έγινε με το Βατοπέδι, έτσι και με τη Siemens. Και την ίδια στιγμή βέβαια η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών με δήθεν αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών, που δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία όσο υπάρχει το παρόν Σύνταγμα".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: