Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Λίγο πράσινο, λίγο πορτοκαλί, λίγο περισσότερο άσπρο και γαλάζιο και πολύ μπλέ. Αυτά είναι τα κυρίαρχα χρώματα του νέου σήματος της Νέας Δημοκρατίας, του νέου ...πρόεδρου της. Αυτό που κάνει όμως τη διαφορά, είναι η κάτω παύλα ( _ ) που υπάρχει στο τέλος της λέξης «Δημοκρατία».
Αν υπήρχε και μια τελεία πριν την παύλα, θα ήταν ακόμα πιο πιασάρικο. Θα ήταν ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . _ (τελεία και παύλα). Δυστυχώς η φαντασία των σχεδιαστών (και των επικοινωνιολόγων) στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έφτανε μέχρι εκεί!
Δεν ξέρω όμως, αλλά εμένα αυτή η αλλαγή μου έφερε μια ατάκα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο: «αυτή, θα σε βάλει να κόψεις και το μουστάκι». Εντάξει εδώ δεν υπάρχει μουστάκι (άσχετα αν το θέμα είναι σχετικό με τρίχες), αλλά όσο να ‘ναι, δεν είναι εύκολο να καταπιεί ο νεοδημοκράτης ότι του αλλάζουν το έμβλημα, για το οποίο «στιγματίστηκε» τη δεκαετία του ’80, πάλεψε στις αρχές του ’90, έκλαψε το ’93 (ε να μην λέμε ονόματα υπαιτίων πάλι), χαμογέλασε το 2004 και αισθάνθηκε προδομένος το 2009!
Πάντως, καλά που οι νεοδημοκράτες δεν είναι σαν τους ΠΑΟΚτσήδες ή σαν τους Ολυμπιακούς. Διότι δεν μπορώ να φανταστώ έναν ΠΑΟΚτση να δέχεται να δει στη θέση του Δικέφαλου έναν φασιανό ή έναν γαύρο αντί του δαφνοστεφανομένου εφήβου να έχει για έμβλημα την Μπάρμπι!!! Και όπως είπε και μια φίλη, αν δεν πάει καλά το μαγαζί, δεν του αλλάζεις ταμπέλα, του βάζεις λουκέτο (που είναι και της μόδας).
Πέρα από την όποια πλάκα, πολλοί είναι εκείνοι οι νεοδημοκράτες (στελέχη και απλοί ψηφοφόροι) που δεν είδαν με θετικό μάτι τη συγκεκριμένη αλλαγή. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο, γνωστού στελέχους της παράταξης από το νομό μας, ο οποίος είπε «ο μόνος που δικαιούταν να αλλάξει το σήμα, είναι ο ιδρυτής του κόμματος και κανένας άλλος. Δεν έχει σημασία αν είναι καλύτερο ή όχι το νέο σήμα. Ο τόπος έχει την χειρότερη κυβέρνηση και κάποιοι αντί να ασχοληθούν μ’ αυτό ασχολούνται με τα σήματα».
Και μην βιαστεί να αποδώσει κανείς τη δήλωση σε «ντορικό»… κάθε άλλο!



Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψει την Κυριακή 26 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου (Σβορώνου 36 Κατερίνη) και προσκεκλημένοι είναι τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου



3
Γιατί οι άνδρες δεν δίνουν συμβουλές στις στήλες των περιοδικών

Αγαπητέ  Γιώργο,
Ελπίζω να μπορείς να με βοηθήσεις! Τις προάλλες, έφυγα για  τη δουλειά μου αφήνοντας τον σύζυγό μου στο σπίτι να βλέπει τηλεόραση όπως  συνήθως. Δεν είχα απομακρυνθεί πάνω από 500 μέτρα όταν το αυτοκίνητο  άρχισε να κάνει διακοπές και έσβησε. Το πάρκαρα στην άκρη και πήγα με τα  πόδια πίσω στο
σπίτι για να ζητήσω βοήθεια από τον σύζυγό μου.
Όταν  μπήκα στο σπίτι δεν πίστευα στα μάτια μου! Τον βρήκα στην κρεβατοκάμαρά μας με την κόρη των γειτόνων μας. Εγώ είμαι 52, ο σύζυγός μου 54 και η κόρη των γειτόνων μας 22. Είμαστε χρόνια παντρεμένοι. Όταν άρχισα να τον ρωτάω, μου αποκάλυψε ότι έχει σχέση μαζί της τους τελευταίους 6 μήνες. Του είπα να διακόψει αλλιώς θα έφευγα. Είναι άνεργος τους τελευταίους 6 μήνες και νιώθει άχρηστος και θλιμμένος. Τον αγαπώ πάρα πολύ, αλλά από τη μέρα που του έθεσα το τελεσίγραφο γίνεται όλο και πιο
απόμακρος. Δε θέλει να πάει σε σύμβουλο γάμου και φοβάμαι ότι δεν αντέχω άλλο αυτή τη κατάσταση. Μπορείς να με βοηθήσεις?
Μαρία

Απάντηση:

Αγαπητή  Μαρία,
Όταν ένα αυτοκίνητο κάνει διακοπές και σβήνει μετά από τόσο μικρή απόσταση, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ξεκίνα ελέγχοντας αν υπάρχουν σκουπίδια στο  σωληνάκι του καυσίμου. Αν είναι καθαρό, έλεγξε την πολλαπλή εισαγωγής και επίσης τα καλώδια της γείωσης. Αν τίποτε από αυτά δε σου λύνει το πρόβλημα, τότε μπορεί να είναι ελαττωματική η αντλία βενζίνης, δημιουργώντας χαμηλή παροχή πίεσης στα μπεκ ψεκασμού.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: