Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Καταγγέλλουν αναξιοκρατία και επιλογές «ημετέρων»

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011       
Το Περιφερειακό συμβούλιο Πιερίας της  Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων καταγγέλλει την τοποθέτηση προϊσταμένων στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στην Περιφερειακή ...Ενότητα Πιερίας
Τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι, υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης
Τον ορισμό προϊσταμένων στη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Πιερίας και στο τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου που έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ψωμιάδης, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων δημοσίων Υπαλλήλων-Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν πως η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί μια πανελλαδική πρωτοτυπία, καθώς τοποθετήθηκαν σε αυτήν προϊστάμενοι διεύθυνσης και τμήματος, υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης. Σημειώνουν ότι η νέα αυτή διεύθυνση συστήνεται από τη συνένωση των δυο πλέον παραγωγικών πρώην διευθύνσεων Γεωργίας και Κτηνιατρικής και του τμήματος Αλιείας. Έτσι, η νέα αυτή διευρυμένη και αναβαθμισμένη λειτουργικά διεύθυνση, που αναμένεται όπως αναφέρουν να παίξει καθοριστικό ρόλο στα συμβαίνοντα αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας της Πιερίας υφίσταται εξαρχής μια σημαντική διοικητική υποβάθμιση και απαξίωση.
Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα κάνουν και ερμηνεία της τοποθέτησης λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι οι επιλογές που έγιναν δεν είναι απλά τυχαίες και ατυχείς, αλλά μεθοδευμένες και αποσκοπούν στην προώθηση υπαλλήλων, που μέχρι πρότινος, υπηρετούσαν σε διευθύνσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα αντικείμενα της νέας διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και οι οποίοι αναρριχήθηκαν στη διοικητική ιεραρχία κατά τη διάρκεια της 12ετούς διοίκησης του τέως νομάρχη, με απώτερο στόχο τη δημιουργία δεδομένων για μόνιμες μελλοντικές κρίσεις υπαλλήλων, τον έλεγχο των αποφάσεων και των εξελίξεων με την εύνοια των εκλεκτών τους. Το βέβαιο είναι ότι με τις συγκεκριμένες επιλογές υποβαθμίζεται όχι μόνο το κύρος της διεύθυνσης αλλά και απαξιώνεται το έργο και η μακρόχρονη προσφορά όλων των συναδέλφων Γεωτεχνικών που υπηρετούν στη νεοσύστατη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πιερίας».
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν:
-Την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου και τον περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη γιατί με τις αποφάσεις τους:
1.Υποβαθμίζουν και καταδικάζουν σε λήθαργο την αγροτική ανάπτυξη της Πιερίας
2.Απαξιω΄νουν τον κλάδο μας και τις σπουδές μας και μειώνουν την επιστημονική μας υπόσταση
3.Διαγράφουν την προσφορά δεκαετιών του κλάδου των Γεωτεχνικών στην Αγροτική Ανάπτυξη, αφού για πρώτη φορά από συστάσεως των πρώην Διευθύνσεων Γεωργίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας ορίζονται προϊστάμενοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
4.Επιβάλλουν την αναξιοκρατία ως κυρίαρχο σύστημα διοίκησης στο νέο ελπιδοφόρο κατά τα άλλα θεσμό της περιφέρειας.
5.Υπονομεύουν την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία της νέας διεύθυνσης.
Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει-αξιολογήσει κανείς τις συγκεκριμένες επιλογές, όταν ενώ υπάρχουν καταξιωμένοι ΠΕ Γεωτεχνικοί με μακρόχρονη προσφορά και με επιστημονική κατάρτιση επιπέδου μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, να ορίζονται προϊστάμενοι σε αυτούς υπάλληλοι ΤΕ, χωρίς άλλα τυπικά προσόντα και χωρίς καμία προϋπηρεσία σε συναφή αντικείμενα, αλλά με μόνο προσόν την προϋπηρεσία τους παρά τω Νομάρχη». τραγική και μόνο μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την τοποθέτηση προϊσταμένου του κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού ελέγχου, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα υπογραφής σε έγγραφα-πιστοποιητικά που δικαιούνται να υπογράφουν, οι ορισμένοι με υπουργική απόφαση υφιστάμενοί του γεωπόνοι!!».
Στο τέλος της επιστολής, καλούν την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου και τον περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους, όπως τονίζουν στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις τους και να επιλέξουν με αξιοκρατία τυπική και ουσιαστική.

-


http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: