Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Για να μην περάσουν τα μέτρα

Afissa2Τη μαζική συμμετοχή των Πιεριέων στην αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στις 10.00 το πρωί,  και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, ζητούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά, αγωνιστικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό μας Κέντρο, για να απαιτήσουμε από ...την κυβέρνηση να ανακαλέσει τα άδικα μέτρα και να ακολουθήσει άλλη πολιτική, έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με βασικό κριτήριο της ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας», αναφέρει στο κάλεσμά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Νίκος Κωνσταντίνου.
«Είναι η τρίτη απεργιακή μας κινητοποίηση μέσα δεκαπέντε μέρες», λέει, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι συνεχίζουν, κλιμακώνουν και εντείνουν τον αγώνα τους για να εκφράσουν την έντονη και ριζική αντίθεσή τους στα «άδικα, μονομερή και αντικοινωνικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης», που «επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους και αφήνουν στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες, τους έχοντες και
κατέχοντες και όλους αυτούς που οδήγησαν την οικονομία μας σ' αυτή την κρίση, σ' αυτό το κατάντημα».

Afissa1Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο, απευθύνει και ο πρόεδρος του Ν.Τ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ Λάζαρος Φυρινίδης.
«Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι πολιτικοί με της πολιτικές τους και η πλουτοκρατία, για να δώσουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν», λέει, επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό, που πέρυσι είδαν τις αποδοχές τους να «παγώνουν», βρέθηκαν και πάλι στο στόχαστρο με τη μείωση μισθών και επιδομάτων κατά 30%.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας τους, καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους του νομού και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα, Τετάρτη, 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ αύριο Πέμπτη συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ.
«Εκφράζουμε την αντίθεση μας στα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που δεν αγγίζουν αυτούς που χρόνια τώρα θησαυρίζουν, φοροδιαφεύγουν, φοροκλέπτουν και υπαγορεύουν πολιτικές που έφεραν την Ελλάδα σε δεινή οικονομική κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση  του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Ανάξιος όποιος ακούει το προσκλητήριο και δε λέει «παρών»

Λόγια ποιητή («Ανάξιος όποιος ξάφνου ακούει το προσκλητήρι των καιρών, τ' ακούει, δε λέει "Παρών!’), του Κωστή Παλαμά, επικαλείται η συνδικαλιστική παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» των δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, για να καλέσει τους συναδέλφους της στη σημερινή στάση εργασίας και στην αυριανή απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, στις 10.30 το πρωί.
«Τριανταπέντε χρόνια μας χρεώνουν για να θησαυρίζει η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί τους  υπηρέτες με επιδοτήσεις, θαλασσοδάνεια,  φοροαπαλλαγές, υπερκέρδη, μίζες, σκάνδαλα, και καπιταλιστικές κομπίνες», λέει η ΔΑΣ. «Δημιούργησαν τα προβλήματα και τα επικαλούνται για να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Ήρθε η ώρα να τους στείλουμε τον λογαριασμό και να πληρώσουν για όλα αυτοί που ευθύνονται, να πληρώσουν πολιτικά και οικονομικά».

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάν θυσίες …

Με τους επίκαιρους και στις μέρες μας στίχους του Μπέτρολντ Μπρέχτ «Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ' το τραπέζι, κηρύσσουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν», καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία, καθώς και στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.
«Μέσα στο περιβάλλον της τριπλής επιτήρησης (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στη Βουλή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί στην τελική εξόντωση όλων των εργαζόμενων χωρίς καμία εξαίρεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Το πιο σημαντικό» υπογραμμίζει, «είναι ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Περιμένουν, υπολογίζουν, μετράνε ποια θα είναι η αντίδραση του εργαζόμενου κόσμου για να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών και των συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχιση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, στην ουσιαστική και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε στο συντονισμό και στην κοινή δράση όλο τον κόσμο της αριστεράς, τους κοινωνικούς αγωνιστές, τους συνδικαλιστές που σέβονται το ρόλο τους, όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, που θα ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και θ’ ανοίξει το δρόμο για μία άλλη πορεία της χώρας μας»(
Πολιτεία/Β.Χ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: