Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 10 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Δύο στους δέκα απειλούνται με φτώχεια στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της eurostat.
Κάτι μου λέει, ότι πάλι «πειραγμένα» στοιχεία δώσαμε, καθότι είναι μάλλον αισιόδοξο το το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας. Έχω την εντύπωση ότι έτσι όπως πάει το πράγμα οι δύο .....στους δέκα θα καταφέρουν να μη γίνουν φτωχοί.


A2Πρόταση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Παπαστάμκου είναι η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής.
Η πρόταση υιοθετήθηκε και μάλιστα βρήκε ένθερμο υποστηρικτή στο πρόσωπο της Αγκέλας Μέρκελ.
Μια πρόταση που θεωρητικά μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο πολλές χώρες που κινδυνεύουν να βρεθούν στη θέση της Ελλάδας και που αποδεικνύει ότι συνεχίζει να διαθέτει ανθρώπους που επιμένουν «Ευρωπαϊκά», παρά την αρνητική αντιμετώπιση που τυγχάνει η χώρα μας από τους ισχυρούς Ευρωπαίους Εταίρους της.


Και σ’ αυτούς που τυχόν μπερδεύτηκαν, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης στην οποία κατηγορούνται τρεις εκδότες και ένα διευθυντής εφημερίδας από το δήμαρχο Κατερίνης και τον αναπληρωτή δημάρχου, επειδή δημοσίευσαν επιστολή πολίτη, οφείλουμε να διευκρινίσουμε (προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης) ότι: η Δίκη θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου και όχι την 21η Απριλίου, όπως κάποιοι κακώς (και αδικαιολόγητα) νόμιζαν.


A4Δεν κατάλαβα, γιατί τέτοια αντίδραση και τόσο μένος, εναντίον της πρότασης που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών η οποία δίνει το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό να προχωρά σε απευθείας αναθέσεις μελετών σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα.
Όταν μπορεί ο κάθε δήμαρχος, ακόμη και του πιο «ανυπόληπτου» Δήμου, γιατί να μην μπορεί ο ΓΑΠ; Στο κάτω-κάτω το Χάρβαρντ έβγαλε ο άνθρωπος.
Εξάλλου η διαβούλευση και όλα στο διαδίκτυο ισχύει για όλους τους άλλους, δεν χρειάζεται να ισχύει και για τον ίδιο!


A6
«Η κόντρα ανάμεσα στους βουλευτές του Πα.Σο.Κ. Γιάννη Αμοιρίδη και Θανάση Παπαγεωργίου, μου θυμίζει τις κόντρες ανάμεσα σε Κωνσταντόπουλο και Καρπούζα» υποστήριξε αυτοδιοικητικός παράγοντας στο περιθώριο της σύσκεψης στη νομαρχία για τα έργα προτεραιότητας στο ΕΣΠΑ.
«Μόνο που αυτοί, ξέρουν τι λένε», σχολίασε εις εκ των δημάρχων της Πιερίας. Άποψη την οποία ουδείς τόλμησε να αντικρούσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: