Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Κλείνουν τις γραμμές για να ανοίξουν τα Τέμπη

GRAMMES
Σε συμβολικό, ωριαίο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο σταθμό της Ραψάνης θα προχωρήσει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Αγώνα για το άνοιγμα των Τεμπών.
Με σύνθημα «Ανοίξτε την κοιλάδα των Τεμπών τώρα-Τέρμα στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής», επαγγελματίες από τη ....νότια Πιερία και τη Βόρεια Λάρισα και οι δήμαρχοι των πληγεισών δήμων (Αν .Ολύμπου, Λιτοχώρου, Ευρυμενών, Κάτω Ολύμπου) θα κλείσουν από τη 1.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 τις γραμμές του τρένου στη Ραψάνη, διαμαρτυρόμενοι για το παρατεταμένο κλείσιμο του κεντρικού οδικού άξονα και για τις «θολές» υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών ότι ο δρόμος θα ανοίξει πριν το Πάσχα.

Ηρώ Διώτη: Ας απαντήσουν υπεύθυνα για τα Τέμπη

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, έκανε την εξής δήλωση:
«Βρεθήκαμε εξ αρχής στο πλευρό τόσο των τοπικών αρχών όσο και των επιτηδευματιών και κατοίκων της περιοχής των Τεμπών, που επλήγησαν πρώτοι από το κλείσιμο της εθνικής οδού, λόγω της βραχόπτωσης. Σήμερα, θα θέλαμε άλλη μια φορά, να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας, στην κινητοποίησή τους, που περιλαμβάνει το συμβολικό κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης.
Παρά τις όποιες υπουργικές δεσμεύσεις, οι οποίες στην πράξη αποδείχθηκαν έωλες, φτάσαμε στις 10 Μαρτίου και η κατάσταση παραμένει η ίδια με αυτή του Ιανουαρίου.
Πολλά είδαν το φως της δημοσιότητας και περίσσεψαν οι δηλώσεις του υπουργού, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους επιχειρηματίες, που σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, βρέθηκαν πλήρως εκτεθειμένοι και την ίδια στιγμή πλήρως αποκομμένοι.
Εικοσιτέσσερις μέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα, λίγοι πιστεύουν ότι υπάρχει πράγματι η πιθανότητα να ανοίξει ο δρόμος και οι επιχειρηματίες να πάρουν «ανάσα», έστω και για τις γιορτινές αυτές ημέρες. Θα είναι, όμως, εγκληματικό, εάν παραδώσουν πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα το δρόμο προσωρινά στην κυκλοφορία, χωρίς να δώσουν-υπουργείο και εταιρία- όλα τα απαραίτητα εχέγγυα ότι η διέλευση από την εθνική οδό θα είναι απόλυτα ασφαλής. Ότι δε θα θρηνήσουμε και πάλι θύματα, εάν αποδειχτούν ανεπαρκή τα προστατευτικά δίχτυα με τα οποία οι αλπινιστές, που συμβλήθηκαν με την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ντύνουν την πλαγιά.
Η εταιρία συνεχίζει να κοιτά μόνο το κέρδος της και αδιάψευστη απόδειξη αυτού είναι ότι πάλι, χωρίς τα Τέμπη ανοικτά, προχώρησε εκ νέου σε αυξήσεις στις τιμές των διοδίων σε Μοσχοχώρι και Πελασγία.
Ας δώσει επιτέλους ο υπουργός μια υπεύθυνη απάντηση σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στους κατοίκους των νομών Πιερίας και Λάρισας, για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος και ας αφήσει την τακτική του ‘θολώματος των νερών’ και των ανέξοδων υποσχέσεων».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: