Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πρόκριση για Αρσεναλ και Μπάγερν με εντυπωσιακό τρόπο Δύο σπουδαίες ρεβάνς την Τετάρτη

ΤΕΤΑΡΤΗ 10-3-2010
Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκαν Αρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου, αμφότερες με εντυπωσιακό τρόπο ανατρέποντας το εις βάρος τους 2-1 από τα πρώτα ματς. Οι «κανονιέρηδες» συνέτριψαν την Πόρτο με 5-0, ενώ οι Βαυαροί νίκησαν τη Φιορεντίνα με 3-2 μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Αρσεναλ-Πόρτο 5-0 ....
Στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε η Αρσεναλ, με επίδειξη δύναμης επί της Πόρτο, την οποία συνέτριψε 5-0 στο «Έμιρεϊτς». Μια νίκη που έφτανε και... περίσσευε για να καλύψει την ήττα των «κανονιέρηδων» με 2-1 στο πρώτο ματς και να τους χαρίσει το εισιτήριο για τους προημιτελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αρσάβιν και σκόρερ τον Μπέντνερ στο 10' και το 25', η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο.
Η Πόρτο αντεπιτέθηκε, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, όμως ο Σαμίρ Νασρί στο 63' και ο Αμπού Ντιαμπί στο 66' διαμόρφωσαν το 4-0 και έβαλαν οριστικό τέλος στα όνειρα των «δράκων» για πρόκριση.
Στις καθυστερήσεις του ματς ο Μπέντνερ, πέτυχε χατ-τρικ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι (5-0) ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των «κανονιέρηδων».
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέικερε (Βέλγιο)
Κίτρινες: Βερμάελεν, Μπέντνερ - Φαλκάο, Περέιρα, Φούτσιλε
ΠΟΡΤΟ (Ζεσουάλτνο Φερέιρα): Ελτον, Φουτσίλε, Ρολάντο, Μπρούνο Αλβες, Περέιρα, Ρούμπεν Μίκαελ (76' Γκουαρίν), Νούνο Κοέλιο (46' Ροντρίγκες), Μεϊρέλες, Βαρέλα (76' Μαριάνο Γκονζάλες), Φαλκάο, Χουλκ
ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βεγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Κάμπελ, Βερμάελεν, Κλισί, Νασρί (73' Ντενίλσον), Σονγκ, Ντιαμπί, Ροζίτσκι (57' Εμπουέ), Αρσάβιν (77' Γουόλκοτ), Μπέντνερ

Φιορεντίνα-Μπάγερν Μονάχου 3-2

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε η Μπάγερν Μονάχου, παρά την ήττα της με 3-2 από την Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι», στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» της διοργάνωσης. Οι Βαυαροί, που είχαν νικήσει 2-1 στο Μόναχο, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά δεν λύγισαν και πήραν δίκαια την πρόκριση για τους «8».

Η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο του ματς και στο 28΄ πήρε το προβάδισμα με τον Βάργκας. Ο Χιλιανός επιθετικός, αφού πήρε το «ριμπάουντ» από την ασταθή απόκρουση του Μπουτ σε σουτ του Μαρκιόνι, με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0. Στο 34' ο Φρέι έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ρόμπεν.
Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με τη μεγάλη ευκαιρία του Τζιλαρντίνο, ο οποίος μέσα στη μικρή περιοχή νικήθηκε από τον Μπουτ. Στο 54' ο Γιόβετιτς έκανε το 2-0, αλλά η Μπάγερν, χάρη στην εμπειρία των παικτών της, ξαναμπήκε στην υπόθεση πρόκριση, έξι λεπτά αργότερα με το γκολ του Φαν Μπόμελ που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1).
Οι άμυνες των δύο ομάδων έμπαζαν από παντού στο δεύτερο μέρος και στο 64' από εξαιρετική κεφαλιά πάσα του Τζιλαρντίνο, ο Γιόβετιτς πέτυχε το 3-1 με κοντινό πλασέ δίνοντας σκορ πρόκρισης στους Ιταλούς.
Ο Ρόμπεν, όμως, είχε διαφορετική άποψη κι ένα λεπτό αργότερα με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3-2, βάζοντας τους Βαυαρούς σε τροχιά... προημιτελικών.
Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Φελίπε, Κρόλντρουπ - Σβαϊστάινγκερ, Φαν Μπόμελ
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Φρεϊ, Ντε Σιλβέστρι, Κρόλντρουπ, Νατάλι, Φελίπε (79' Πασκουάλ), Μοντολίβο, Ζανέτι, Μαρκιόνι, Γιόβετιτς, Βάργκας (82' Κεϊρίσον), Τζιλαρντίνο
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Αλαμπα, Ρόμπεν, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί (+90' Πράνιτς), Γκόμες (30' Κλόζε), Μίλερ
Οι ρεβάνς της Τετάρτης
Τα σημαντικότερα παιχνίδια, πάντως, θα διεξαχθούν τη Τετάρτη με τα φώτα να στρέφονται στο Μάντσεστερ, όπου η Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί στο «Ολντ Τράφορντ» την Μίλαν με το αβαντάζ της νίκης με 3-2 μέσα στο Μιλάνο.

Επίσης η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Λιόν και θέλει να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, ανατρέποντας την ήττα με 1-0 στο πρώτο ματς του «Ζερλάν» και αποκλείοντας τη γαλλική ομάδα. Ρεάλ Μαδρίτης – Λιόν (21:45)
Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της 22ης Μαΐου που θα διεξαχθεί στην έδρα της θέλει να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και η «βασίλισσα» έχει το μειονέκτημα, εξαιτίας του 1-0 υπέρ της Λιόν από τον πρώτο αγώνα, ελπίζει στην ανατροπή και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί στα προημιτελικά από το 2004 αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για τη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έχουν ήδη κερδίσει μία γαλλική ομάδα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα τη Μαρσέιγ με 3-0 για τη φάση των ομίλων.

Η Ισπανία δεν αποτελεί... ιδανικό τόπο για τη Λιόν, η οποία έχει καταφέρει να πετύχει μία μόνο νίκη στις εφτά επισκέψεις της. Οι «λιονέ» είχαν επικρατήσει με 1-0 τη Ρεάλ Σοσιέδάδ στους 16 της σεζόν 2003/04, αλλά στις τρεις προηγούμενες περιόδους είχε αποκλεισθεί στην αντίστοιχη φάση.

Ρεάλ και Λιόν είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στη σεζόν 2005/06 στους ομίλους με το παιχνίδι του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» να λήγει ισόπαλο 1-1. Χωρίς νικητή (2-2) είχε τελειώσει και η αναμέτρηση της αμέσως επόμενης σεζόν και αυτή για τους ομίλους.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ελπίζω ότι θα παίξουμε όπως στο τελευταίο εικοσάλεπτο απέναντι στη Σεβίλη. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ελπίζουμε να έχουμε τη δύναμη να το πετύχουμε» ήταν τα λόγια του Μανουέλ Πελεγκρίνι στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Χιλιανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Πέπε, Ντρέντε και Μπενζεμά, αλλά και τους τιμωρημένους Τσάμπι Αλόνσο και Μαρτσέλο.

Από την πλευρά του ο Κλοντ Πιελ δεν υπολογίζει στους Αντερσον, Κλερκ και Μπαστός, λόγω τραυματισμών.

«Πρέπει να παίξουμε το δικό μας παιχνίδι. Προηγούμαστε με 1-0 και , παρόλο που η Ρεάλ σκοράρει, θα πρέπει να παίξουμε έτσι ώστε να κερδίσουμε και να προκριθούμε» τόνισε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν (21:45)
Μετά το 3-2 επί της Μίλαν του πρώτου αγώνα στο «Σαν Σίρο», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να επαναλάβει ένα ανάλογο αποτέλεσμα μπροστά στους οπαδούς της. Οι «κόκκινοι διάβολοι», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε καταφέρει ένα εκπληκτικό σερί 23 αήττητων αναμετρήσεων, μέχρι η Μπεσίκτας να το σπάσει στη φάση των ομίλων της φετινής περιόδου. Το... κακό για το συγκρότημα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον είναι ότι η Μίλαν ήταν η τελευταία ομάδα, πριν την Μπεσίκτας, που πανηγύρισε τη νίκη στο «Ολντ Τράφορντ», αποτέλεσμα που οι «ροσονέρι» επιθυμούν να επαναλάβουν.

Οι δύο ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί στα ημιτελικά της σεζόν 2006/07, με τους μπέμπηδες να επικρατούν με 3-2 στο σπίτι τους, αλλά τη Μίλαν να ανατρέπει το αποτέλεσμα στο Μιλάνο και με το 3-0 υπέρ της να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό, στον οποίο κέρδισε με 2-1 τη Λίβερπουλ στο ΟΑΚΑ και κατέκτησε το Κύπελλο.

Όπως είναι φυσικό, όλα τα φώτα θα πέσουν πάνω στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, που επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε, έπειτα από εφτά ολόκληρα χρόνια.

Με πολλές απουσίες θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Φέργκιουσον δεν έχει στη διάθεσή του τους Ο' Σέι, Γκιγκς, Όουεν, Αντερσον, Μπράουν, που είναι τραυματίες και τον τιμωρημένο Κάρικ ενώ αμφίβολος είναι ο Έβανς.

«Δεν πιστεύω ότι είμαστε καλοί στα αμυντικά μας καθήκοντα, επομένως θα παίξουμε με το γνωστό μας σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει την επίθεση» δήλωσε ο Φέργκι.

«Δεν πιστεύω ότι τέτοια παιχνίδια κρίνονται τόσο από την τακτική, όσο από τη συμπεριφορά των παικτών. Έχουμε πολλές επιλογές. Φυσικά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ένας σημαντικός παίκτης» επεσήμανε ο Λεονάρντο.

Μοναδικός απών για τους Μιλανέζους θα είναι ο Όντο, ενώ η συμμετοχή του Πάτο θα κριθεί την τελευταία συμμετοχή.(ΝΕΑ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: