Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Η υποκρισία των "εταίρων" μας και η εχθρική συμπεριφορά τους

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.03.2010
Γράφει ο Α.Π. Τερζής
Πριν στεγνώσει, καλά - καλά, το μελάνι των δύο προηγούμενων σημειωμάτων μας, αποκαλύφθηκε και δημοσιοποιήθηκαν αρκετά στοιχεία τα οποία είχαμε υπαχθεί. Κυρίως όμως ο άκρατος κεροσκοπισμός κάποιων εταίρων μας, που εκφράζονται με μοναδική και προκλητική θρασύτητα, όπως κάποια κοινοβουλευτικά στελέχη της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος των Ελευθερών Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ ο οποίος με ιδιαίτερη ιταμότητα, μάλιστα, δήλωσε στην εφημερίδα BILDS, απευθυνόμενος στην κυβέρνησης της..... Ελλάδας και στους Έλληνες: "Σας δίνουμε χρήμα μας δίνετε την Κέρκυρα. Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πωλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά".
Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βαντερβιτς, δήλωσε: "Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα και η Γερμανία, βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις με ανταλλάγματα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά".
Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί ή είναι παρανοημένοι ή ξύπνησε μέσα τους ο Χίτλερ και το Γ' Ράιχ!
Μα, είναι στ' αλήθεια δυνατό, να εκφράζονται οι αχαρακτήριστες αυτές θέσεις από Βουλευτές μιας χώρας που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Άραγε, μέσα στο πονηρό και φασιστικό μυαλό τους, ποιο θεωρούν ως "Ευρωπαϊκό κεκτημένο"; Μήπως την υποδούλωση των "μικρών εταίρων" από τους μεγάλους και ισχυρούς; Αυτές είναι οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Όμως η θέση αυτή των Γερμανών δεν είναι ούτε πρωτόγνωρη, ούτε βέβαια πρωτοεμφανιζόμενη. Το έτος 1993 το επιχείρησαν και στην Ισπανία απαιτώντας τη Μαγιόρκα! Τότε πολλοί βουλευτές πίεζαν το Βερολίνο να την αγοράσει και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία!
Τώρα οι γερμανοί μας ζητάνε την Ακρόπολη και την Κέρκυρα! Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα BILD έφερε στο φως το παρακάτω δημοσίευμά της: "Πωλείστε νησιά για να χρηματοδοτήσετε το χρέος σας". και ακόμα "Σας δίνουμε χρήμα μας δίνετε την Κέρκυρα".
Οι άνθρωποι προφανώς δεν έχουν τα μυαλά τους στη θέση τους. Διαφορετικά, οι απόψεις αυτές δεν είναι δυνατόν να κατανοηθούν. Έχουν πάθει παράκρουση. Είναι άρρωστοι,  σχιζοφρενείς! Διότι πλην των άλλων απαιτούνται και τις δικές τους ευθύνες, οι ισχυροί εταίροι μας, εφόσον εφάρμοσαν (σχεδιασμένα βέβαια), επιλογή παγίδευσης της χώρας μας αποδεχόμενοι (ή υποδεικνύονται οι ίδιοι) την υποβολή αναληθών στατιστικών οικονομικών στοιχείων, προκειμένου να περιέλθουμε στη σημερινή τόσο δεινή θέση; Τα "εικονικά" στοιχεία τα ανακάλυψαν χθες; Σήμερα; Πότε;
Αναφερθήκαμε στις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας μας, οι οποίες είναι, ομολογουμένως, τεράστιες. Όμως η σημερινή κυβέρνησης δεν θα έπρεπε να διαπραγματευτεί (από την πρώτη στιγμή μάλιστα) την απαλλαγή της Ελλάδας από σημαντικό μέρος του χρέους, για το οποίο έχουν μεγάλες ευθύνες τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανεξέλεγκτα αποδέχονταν ψευδή στοιχεία; Διότι υπήρξε πράγματι συνεργεία, συνενοχή ή ανεπάρκεια των ελεγκτικών οργάνων τους.
Με παρόμοιες συμπεριφορές, το μέλλον της Ε.Ε. είναι ζοφερό. Ποια εταιρική πρόοδος μπορεί να συντελεστεί με τόση ανειλικρίνεια, υποκρισία και ιταμότητα; Διότι αλληλεγγύης δεν υπάρχει! Αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά. Ούτε όμως και τυπικά, έστω, εκδηλώθηκε πολιτική στήριξη ή δείχθηκε κάποια κατανόηση.
Επομένως Ζήτω η ΕΟΚ των μονοπωλείων! Ντροπή!(ΠΙΕΡΙΚ.ΑΝΤΙΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: