Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νιόπλιας: «Δεν είμαστε φαβορί»

Πηγή:ANT1  Δημιουργία:10/3/2010



Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Νίκος Νιόπλιας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ Λιέγης για τη φάση των «16» του UEFA Europa League. Ο Έλληνας τεχνικός δεν δέχθηκε τον χαρακτηρισμό του «φαβορί», που αποδίδεται στους «πράσινους» και αποκάλυψε πως προτίθεται να κάνει 4-5 αλλαγές στην ενδεκάδα.
Οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:
«Όταν κληρωθήκαμε με τη Ρόμα είπα ότι ήταν μια καλή κλήρωσης μετά η Ρόμα άρχισε τον ανήφορο και με προπονητή τον Ρανιέρι αλλά από τη πρώτη στιγμή την είχαμε θεωρήσει έναν βατό αντίπαλο. Το ίδιο θεωρούμε και τη Σταντάρντ προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ και τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη δύναμη του Βελγίου. Επίσης τους έχει μείνει μόνο αυτός ο στόχος και το γνωρίζουν όλοι στην ομάδα τους. Έχουν ρίξει το βάρος στο Γιουρόπα Λιγκ και θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Δεν νομίζω ότι εμείς είμαστε το φαβορί θα είναι δύο αμφίρροπα παιχνίδια».
- Έχετε εικόνα της Σταντάρ Λιέγης;

«Έχω παρακολουθήσει δύο τρία ματς ευρωπαϊκού επιπέδου και είχε δύο όψεις. Είδα μια πολύ κακή Σταντάρ στο πρώτο ματς με τη Σάλτσμπουργκ όπου θα μπορούσε να είχε φάει και πέντε γκολ και μια πάρα πολύ καλή στη συνέχεια. Είδα το καλό και το κακό της πρόσωπο οπότε δεν ξέρουμε που κυμαίνεται. Είναι μια καλή ομάδα με πάρα πολύ καλές επιθετικές ικανότητες».
- Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία της Σταντάρ;
«Είδα δύο διαφορετικές ομάδες και με μπέρδεψαν. Είδα και διαφορετικούς παίκτες στην ενδεκάδα. Μέσα σε επτά ημέρες διαφορετικούς αμυντικούς. Είχαν κακή άμυνα στο πρώτο ματς και πολύ καλή στο δεύτερο».
- Θα κάνατε αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα;
«Από το παιχνίδι της Κυριακής σίγουρα θα κάνουμε τέσσερις-πέντε αλλαγές αλλά είναι όλες μέσα από τα παιδιά του ρόστερ μας. Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να έχει έναν αριθμό παικτών 25. Όλοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να παίξουν και πάντα υπάρχουν σε κάθε θέση ζευγάρια. Πάντα έχουμε έναν κορμό και θα είναι πιο εύκολο μετά να βάλουμε τους παίκτες μέσα στην ενδεκάδα». 
- Την Κυριακή είχατε αφήσει να εννοηθεί ότι αν ο Νίνης δεν είναι 100% δεν θα έπαιζε τον υπολογίζεται;
«Έχει προπονηθεί δύο μέρες οπότε ναι τον υπολογίζω».
Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Φίλιππος Δάρλας, ο οποίος ανέφερε: «Σίγουρα βασικός στόχος είναι το ντάμπλ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε και την Ευρώπη γιατί είναι για εμάς ένας στόχος και αφού μας δίνεται η ευκαιρία δεν θα την αφήσουμε. Το θέλουμε πολύ και ξέρουμε ότι αύριο θα έχει και πολύ κόσμο και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε». 
- Στο πρωτάθλημα έχετε αποκτήσει μια μικρή διαφορά η κλήρωση με την Σταντάρ σας δίνει το δικαίωμα να σκεφτείτε τον επόμενο γύρο;
«Στο πρωτάθλημα δεν είναι θέμα διαφοράς εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έμειναν πέντε παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε όλα όλα και να βγούμε πρωταθλητές. Στο Γιουρόπα Λιγκ έχουμε φτάσει στους «16» και είναι πρόκληση, το θέλουμε πολύ. Όλα τα παιδιά θα δώσουνε τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».
- Πόσο δύσκολο είναι να είσαι μέσα και τρεις διοργανώσεις;
«Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια, έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα η ομάδα έχει το υλικό ώστε να τα καταφέρει να τα βγάλει εις πέρας. Δεν κοιτάμε τους στόχους αλλά μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη σε κάθε ματς ξεχωριστά. Τώρα έχουμε την Σταντάρ την Κυριακή ήταν η Λειβαδιά βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο αυτό και τίποτα άλλο».
- Έχεις εικόνα για την Σταντάρ Λιέγης...
«Έχουμε παρακολουθήσει κάποια ματς αλλά ξέρουμε πάρα πολύ καλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Εμείς ήμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε το αποτέλεσμα». 
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: