Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Έργα 400.000 ευρώ στη 13η εθνική οδό, μετά το Πάσχα

13_odos
Ανοιχτό διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα, για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση -βελτίωση Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνη-Αγ. Δημήτριος-όρια Ν. Λάρισας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, προκήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ένα πρώτο και πολύ μικρό μέρος των έργων που είχε δεσμευτεί την Πρωτοχρονιά η περιφερειάρχης ότι θα γίνουν επειγόντως, προκειμένου να διορθωθεί, όσο το δυνατόν, η επισφάλεια του δρόμου που έγινε παρακαμπτήριος της ΠΑΘΕ μετά τις κατολισθήσεις στα Τέμπη...
Βουλωμένο γράμμα διαβάζουμε! Στις 3 Μαρτίου εκφράζαμε τη βάσιμη υποψία ότι ο δρόμος των Τεμπών μπορεί και να άνοιγε (πριν το Πάσχα, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Υποδομών) πριν καν προλάβουν να ξεκινήσουν  βελτιωτικές παρεμβάσεις στην παρακαμπτήριό του, τη 13η εθνική οδό. Τελικά πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας.
Ο πρώτος διαγωνισμός για την ανάθεση έργου συντήρησης-βελτίωσης του δρόμου Κατερίνης-Ελασσόνας μόλις προκηρύχθηκε, αφορά έργα προϋπολογισμού μόλις 400.000 ευρώ και θα διεξαχθεί δυο μέρες μετά το Πάσχα, στις 6 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι, για διορθωτικές παρεμβάσεις στο δρόμο, φέρεται να έχει εγκριθεί από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας κονδύλι ύψους 2,4 εκ. ευρώ. Για την ώρα όμως, βρέθηκαν τα 0,4 από αυτά.
(Πολιτεία/Β.Χ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: