Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μαραμένη μου πετούνια…


EDOLIO
Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, οδηγείται η υπόθεση της «πετούνιας» η οποία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Ιούλη, ύστερα από έγκληση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και οι πέντε αντιδήμαρχοι εναντίον του Ηλία Τσολακίδη. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης ο Εκδότης της Πολιτείας Κώστας Παπακώστας, ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Βαγγέλης Ζαμαντζάς, καθώς και οι εκδότες Γιάννης Χατζηιωάννου (Ημερήσια) και Ιωάννα Δερμίση (Πιερικοί Αντίλαλοι) ....

Οι τρεις εκδότες και ο διευθυντής των παραπάνω εφημερίδων κατηγορούνται διότι «δημοσίευσαν στις αντίστοιχες εφημερίδες» άρθρο στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, «ότι παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαν ανακοινωθεί ο εγκαλών ΧΙΟΝΙΔΗΣ Σάββας του Γεωργίου, Δήμαρχος Κατερίνης και ο εγκαλών ΣΑΤΡΑΖΕΜΗΣ Ζήνων του Αστερίου, Αντιδήμαρχος πρασίνου, έδωσαν εντολή να φυτευτούν φυτά και δέντρα ενώ οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές, ενέργεια που χαρακτήρισε (ο πρώτος κατηγορούμενος) ανόητη, προερχόμενη από ανθρώπους αδιάφορους και με γνώσεις ούτε 3ης Δημοτικού».
Να θυμίσουμε ότι στα μέσα του περασμένου Ιουλίου ο Δήμος Κατερίνης επιχείρησε να φυτέψει πετούνιες στον αύλιο χώρο των Δικαστηρίων, χωρίς όμως να προνοήσει για το πότισμά τους, με αποτέλεσμα εντός ολίγων ημερών να ξεραθούν. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας Ηλία Τσολακίδη, ο οποίος με επιστολή του στον τύπο, ασκούσε κριτική στην παραπάνω ενέργεια, κριτική την οποία ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κατερίνης θεώρησαν ότι τους προσέβαλε. Οι εκδότες και ο διευθυντής των τριών εφημερίδων, κατηγορούνται επειδή δημοσίευσαν την συγκεκριμένη επιστολή.
Μάρτυρες κατηγορίας, εκτός από το δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον αντιδήμαρχο Ζήνωνα Σατραζέμη, είναι οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Λιακόπουλος, Γεώργιος Χατζηκώστας, Ίτσιος Γεώργιος και Παπατολίκα Βικτωρία, καθώς επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος και ο Γραμματέας του δήμου Κατερίνης Θεοδώρου Βαλάντης.
Η δίκη έχει οριστεί για την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 (
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: