Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Θετικά «βλέπει» η ΝΔ τη συνάντηση Παπανδρέου - Ομπάμα - ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή:ANT1  Δημιουργία:10/3/2010  


 
Θετική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την εξέλιξη της υπόθεσης της βίζας, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τον Γιώργο Παπανδρέου για τις συναντήσεις που είχε στο εξωτερικό.
Ο κ. Σαμαράς μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με υπουργούς Οικονομικών Ευρωπαϊκών χωρών.
Ο κ. Σαμαράς την ερχόμενη Τρίτη ....
16 Μαρτίου θα βρεθεί στις Βρυξέλλες ως επίσημος καλεσμένος από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Β. Μάρτενς και θα παραβρεθεί σε πρόγευμα εργασίας όπου θα λάβουν μέρος σημαντικοί υπουργοί Οικονομίας ευρωπαϊκών χωρών όπως η κα Κριστίν Λαγκάρντ της Γαλλίας, ο κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία και ο κ. Τρεμόντι από την Ιταλία. Θέμα θα είναι οι τρόποι με τους οποίους η Ευρώπη θα βγει με γρήγορο και ασφαλή τρόπο από την κρίση. Παράλληλα στις 25 Μαρτίου ο πρόεδρος της Ν.Δ θα μετάσχει στις Βρυξέλλες στη σύνοδο του ΕΛΚ.
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την ανακοίνωση της κατάργησης της βίζας για τις ΗΠΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαίρομαι γιατί με την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα κατέληξε επιτυχώς μια σημαντική εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2006 με την επίσκεψη που πραγματοποίησα στις ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον Ιούνιο του 2009 στην Κέρκυρα.
Με αυτή τα θετική εξέλιξη οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ χωρίς να υπόκεινται σε διαδικασίες που στην ουσία δυσκολεύουν τα ταξίδια, τον τουρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Όταν υπάρχει συνέχεια στην άσκηση της πολιτικής, ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της εξωτερικής πολιτικής, εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα εθνικά συμφέροντα».
Η ΝΔ θεωρεί θετική εξέλιξη της κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν στο εξής στις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Σχετικά video
Δηλώσεις από τη ΝΔ για το ταξίδι στις ΗΠΑ
Θετική χαρακτηρίζει η ΝΔ την εξέλιξη της υπόθεσης της βίζας μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: