Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010
Ναι Γιώργο, να τα δεχτούμε. Για την Ελλάδα ρε γ…. αλλά πείτε μας όλα αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα δεν μας λέγατε να κάνουμε θυσίες; Και κάναμε και ξενακάναμε  και μα την αλήθεια ούτε τη χώρα είδαμε να ορθοποδεί ούτε τη θέση μας να βελτιώνεται. Το μόνο που διαπιστώσαμε ήταν ότι κάποιοι συσσωρευσαν πλούτο, οι ανισότητες αμβλύνθηκαν και οι αντιθέσεις στην ...ελληνική κοινωνία έγιναν πιο κραυγαλέες.
***
Και βέβαια οι πολιτικοί έχουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης, χωρίς να αγνοούμε το γεγονός ότι κι εμείς συμβάλλαμε με πολλούς τρόπους στην καταστροφή.
***
Και πρώτα-πρώτα μερίδα των συνδικαλιστών που δεν υπήρξε τίμια ούτε απέναντι στους συναδέλφους αλλά ούτε στην υπόλοιπη κοινωνία, αφού εκβιαστικά και με ιδιοτέλεια συνέβαλε στη διόγκωση των ανισοτήτων.
***
Έτσι δημιουργήσαμε Έλληνες τριών ταχυτήτων, τους εύπορους, τους δημοσιοσυντήρητους και το «υπόλοιπον» που τροφοδοτεί αισίως τους δυο πρώτους.
***
Απ’ο,τι φαίνεται αυτό το «υπόλοιπον» είναι σε πολύ δραματική θέση και μάλλον δεν θα μπορέσει να ανατροφοδοτήσει το σύστημα.
***
Μέσα στα δυο τελευταία χρόνια το δημόσιο επιβαρύνθηκε με 150.000 προσλήψεις και τα ταμεία διπλασίασαν την ιατροφαρμακευτική δαπάνη.
***
Το ρουσφέτι και η συναλλαγή σ’ολο της το μεγαλείο. Αν καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε τα σπασμένα ας  είμαστε δίκαιοι, φταίμε κι εμείς.
***
Φταίμε που κλέβαμε το ΦΠΑ, φταίμε που δεν ζητούσαμε αποδείξεις, φταίμε που κωφεύαμε, όταν στο δημόσιο γινόταν μαζικές προσλήψεις από τα παράθυρα και τα βουλευτικά γραφεία, φταίμε όταν στα βιβλιάρια των ταμείων μας γινόταν πλιάτσικο.
***
Είχαμε βέβαια και κάποια ελαφρυντικά. Απέναντί μας ένα κράτος μυωπικό, φτηνό, καταφερτζίδικο που παραχώρησε προνόμια σε λίγους, σε εκλεκτούς και συσσώρευσε αγανάκτηση σε πλατιά κοινωνικά στρώματα.
***
Γιώργο, είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε, αν και σε διαβεβαιώνω ότι το «υπόλοιπον» της κοινωνίας δεν θα τα καταφέρει. Όμως άμεσα πρέπει να αρθούν οι ανισότητες και οι αδικίες.
***
Πρέπει να αρθούν όλα τα προνόμια και δεν αναφέρομαι μόνο στους εύπορους αλλά και σε όλους εκείνους που απολαμβάνουν τις ευεργεσίες του συστήματος.
***
Δεν είναι μόνο ότι δεν θέλουμε άλλα σκάνδαλα, ίσως είναι περισσότερο ενοχλητικό να σκανδαλιζόμαστε καθημερινά με όσα γύρω μας βλέπουμε με Έλληνες των 700 ευρώ και Έλληνες πολλαπλά αμειβόμενους όπως βουλευτές, υπαλλήλους της Βουλής, δικαστικούς, στρατιωτικούς, μεγαλο-συνταξιούχους. Και δεν είναι μόνο οι μισθολογικές διαφορές αλλά και πολλά ειδικά προνόμια.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: