Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 3 Μαρτίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

papandreoy
Ο ειλικρινής
Γιώργος Παπανδρέου προ εκλογών: Λεφτά υπάρχουν!
Γιώργος Παπανδρέου (πέντε μήνες) μετά τις εκλογές: Εγώ προτιμώ να σταθώ μπροστά σας, μπροστά στους Έλληνες πολίτες, και να μιλήσω με κάθε ειλικρίνεια, κατ’ αρχάς για το τι θα συμβεί αν δεν τις λάβουμε αυτές τις αποφάσεις. Αν φερθούμε ανεύθυνα απέναντι στην ιστορία, αν δεν κάνουμε ό,τι πρέπει για να σώσουμε την οικονομία, μπορεί να χάσουμε όχι μόνο τον 14ο μισθό αλλά τον 5ο, τον 6ο, τον 7ο, ακόμη και τη σύνταξη».
Μα καλά, «ειλικρίνεια» λέγεται αυτό στα αμερικάνικα; Γιατί στα ελληνικά το λέμε «κυνισμό» (με μπόλικο λαϊκισμό).

Αν κατάλαβα καλά, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε σε πόλεμο με όσους πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου και συνεχίζουν να πίνουν στην υγεία του 'κορόιδου' ;
Δηλαδή, μπορούμε να τους κρεμάμε στην πλατεία, χωρίς εξεταστικές επιτροπές;

Δεν ξέρω αν έπιασαν το υπονοούμενο του Ειλικρινούς, περί εφιαλτικών σεναρίων, οι συνταξιούχοι, αλλά καλό είναι να αρχίσουν ένας-ένας να «φεύγουν» οικειοθελώς, πριν τους ρίξει ο ίδιος στον Καιάδα.

«Ζούμε μια κρίση συνολική που αφορά όλη την οικονομία και κοινωνία, δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε λύσεις αποσπασματικές, μονοδιάστατες ή βραχυπρόθεσμες», είπε προχθές (πριν τον πρωθυπουργό) κι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.
Αφορά δηλαδή και τον ίδιο η κρίση; Διότι με ετήσιο εισόδημα 4 εκ. και 50.000 ευρώ (σαν το δικό του), κομμάτι δύσκολο να το καταλάβεις.
Πάντως και αυτός έδωσε το καλό παράδειγμα (σαν τον κυρ Καρατζαφέρη με τα 5.000 ευρώ). Έκοψε το 20% των αποδοχών του. Παίρνει δηλαδή τώρα το χρόνο μόλις 3.250.000 ευρώ;
Πώ πω! Και πώς τα βγάζει πέρα, ο καψερός;
Ευτυχώς που φορολογούνται με πολύ μικρότερο συντελεστή από τους λοιπούς φορολογουμένους!
Παρεμπιπτόντως, ρώτησε (που λέτε) τον Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Τρισέ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, αν επιτρέπεται αυτό κι εκείνος απάντησε πως «ο καθορισμός και η εποπτεία των εισοδημάτων των διοικητών των εθνικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος/ΕΣΚΤ δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΚΤ, καθώς οι μισθοί, τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν, αποτελούν αντικείμενο σύμβασης με την αντίστοιχη εθνική κεντρική τράπεζα, η οποία διέπεται από το εθνικό δίκαιο».
Από το οποίο εθνικό δίκαιο, είναι προφανέστατο, εξαιρούνται μισθοί, επιδόματα και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και των πάσης φύσεως ευρωδίαιτων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τραπέζι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα στρώσει σήμερα το πρωί το Σωματείο Επισιτισμού Πιερίας, στο Κέντρο για τα ΑμεΑ, στην 19ης Μαΐου.
Βλέπεις, είναι πολλοί αυτοί που δεν περιμένουν από τον πρωθυπουργό έκκληση για να επιδείξουν φιλότιμο. Έχουν φιλότιμο, και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία, στους μη προνομιούχους.

skitso
Ζουν διαρκώς με δανεικά για να καλύψουν τις ανάγκες τους χιλιάδες ωρομίσθιοι δάσκαλοι και καθηγητές, που εδώ και έξι μήνες παραμένουν χωρίς μισθό
Αυτούς μάλλον κατακεραύνωνε χθες ο πρωθυπουργός, όταν έλεγε για την Ελλάδα που σπαταλά τα χρήματα που δανείζεται.

Νέος Γενικός Γραμματέας στη Νομαρχία
Αλλαγή φρουράς (μαθαίνουμε) στη Νομαρχία Πιερίας. Τη θέση του Άκη Ελευθεριάδη
(που προσελήφθη, μέσω ΑΣΕΠ, στο δήμο Πέτρας), πήρε ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ Πιερίας.

1
Η Αθήνα θα επιλέξει το είδος των μέτρων, που θα οδηγήσουν στη μείωση του ελλείμματος, λέει η Κομισιόν.
Τι σημαίνει αυτό; Δεν μας ενδιαφέρει με ποιον τρόπο θα πεθάνετε, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πεθάνετε.

2
Αντιδράσεις, κυρίως στην Τουρκική πλευρά, προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του νομάρχη Πιερίας που αφορούσε την ενταξιακή προοπτική της γείτονας χώρας, στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πάντως αν θεωρεί κάποιος ότι τυχαία οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, ανέθεσαν σε Έλληνα να κάνει τη γνωμοδότηση για την Τουρκία, μάλλον είναι βαθιά νυχτωμένος. Κατά την πάγια τακτική τους και για να μην «τα χαλάσουν» με την Τουρκία αφήνουν τους Έλληνες να βγάζουν «το φίδι από την τρύπα».

3Πρωτοβουλία για το κλίμα αναλαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση.
Ωχ! Αν είναι να διαμορφώσει «κλίμα» όπως αυτό στο εσωτερικό της χώρας, τότε ετοιμαστείτε για μαζικές αυτοκτονίες.

Στην ΚΕΔΚΕ σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών για να συζητήσει με το συμβούλιο θέματα που αφορούν τον «Καλλικράτη»…
Ψεύτης να βγω, αλλά από «Καλλικράτης», βλέπω να γίνεται «Λούης» το σχέδιο.

5«Αν δεν λάβουμε τις αποφάσεις που πρέπει, τότε θα κινδυνεύουμε να μην έχουμε να πληρώσουμε, όχι τον 14ο, αλλά τον 5ο και τον 6ο μισθό ή ακόμη και τις συντάξεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ο. του Πα.Σο.Κ.
Ε αν είναι έτσι πρόεδρε κόψε και τον 12ο μισθό. Ντέφι να γίνει, ένα μήνα το χρόνο αντέχουμε στην πείνα!

Έμεινε από συμβούλους...
Δεν πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλίας, αφού δεν υπήρχε απαρτία.
Το αδιέξοδο συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: