Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010
Του απολογισμού έγινε το διήμερο που μας πέρασε. Τα’παμε. Εκείνο που δεν σημειώσαμε είναι ότι ήταν οι τελευταίες λογοδοσίες της θητείας τους. Οι δήμαρχοι πήραν φόρα και αυτό το Σαββατοκύριακο και έπεται συνέχεια.
Ο Καλλικράτης μπορεί ακόμη να μην ανακοινώθηκε, να υπάρχουν πολλές-πολλές φωνές που λένε ότι θα αποσυρθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, πλην όμως οι συζητήσεις φουντώνουν και η ονοματολογία δίνει και παίρνει.
Άρχισαν εξάλλου ήδη και οι διεργασίες για τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων και δεν είναι λίγοι εκείνοι που …ενεργά αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον τομέα της Αυτοδιοίκησης είτε στη νέα του είτε στην υφιστάμενη δομή του.
Ελπίζουμε ο μήνας Μάρτης να κρύβει πολλές εκπλήξεις, και σ’αυτό το επίπεδο, γιατί η λοιπή επικαιρότητα μάλλον δεν μας επιφυλάσσει και πολλά νέα.
Παλιά…όσα θέλετε.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου έχουν την πληροφόρηση πως οι υπάλληλοι στα διόδια Αιγινίου είχαν ενημέρωση από τους υπεύθυνους ότι θα γίνει ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ πριν το ΠΑΣΧΑ.
Οργανώνουν ήδη την αντίδραση αν και για πρώτη φορά αρχίζω να πιστεύω πως…η φωνή μας όχι απλώς δεν ακούγεται …αλλά κάποιοι μας εμπαίζουν κιόλας.
Αν λίγες μέρες μετά τη σύσκεψη με τον Ρέππα…η εταιρία ετοιμάζεται να λειτουργήσει τα διόδια του Αιγινίου τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.
Δυναμικές κινητοποιήσεις οργανώνουν όμως και οι επαγγελματίες της νότιας Πιερίας . Σήμερα Τετάρτη η συνάντηση και οι αποφάσεις.
Αναμένουμε. Μάρτης. Ο μήνας που θα μας βρει στους δρόμους μου φαίνεται. Με ή χωρίς διόδια, με κλειστά όμως τα Τέμπη.
Μιας και αναφέρθηκα βέβαια στη σύσκεψη με τον Ρέππα, θα πρέπει να πω ότι μια φράση από την ανακοίνωση της Επιτροπής αρκεί για να μας προβληματίσει.
«Είμαστε μόνοι και μόνοι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο, στα μπλόκα για να σώσουμε το μέλλον μας.
Βουλευτές, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχοι, Φορείς, η ΕΑ όλοι έδωσαν τη μάχη τους και πρέπει να συνεχίσουν να τη δίνουν για να νικήσουμε».
Αυτό το «είμαστε μόνοι μας» είναι σημαντικό. Για ξαναδείτε το.
Πάμε στα ωραία του χώρου τώρα. Έχουμε και νέο «συνάδελφο»….ραδιο-σχολιαστή….
Α….σας είπα…η αγορά περνάει μεγάλη κρίση. Θα μας «φάνε» και το ψωμί που να πάρει η ευχή.
Άντε μεγάλε…και παρουσιαστής σε δελτίο ειδήσεων. Για να μην πω στο ….ράδιο αρβύλα.
Πάμε 13η εθνική οδό; Εγκρίθηκαν βελτιώσεις. Άντε ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι, γιατί τα «καταραμένα» έργα σ’αυτόν τον τόπο είναι πολλά.
Αλλαγή φρουράς για τη θέση του Γ.Γραμματέα στη Νομαρχία Πιερίας. Φεύγει ο Άκης Ελευθεριάδης, έρχεται ο Γιάννης Αδαμόπουλος.
Πάμε και στα των συσκέψεων. Έρχεται κι άλλη σύσκεψη την Παρασκευή με την παρουσία και συμμετοχή των βουλευτών για το ΕΣΠΑ.
ΕΠΣΑ έπρεπε να το λένε. ΕΠΣΑ και ΣΚΟΤΩΘΚΑ.
Ετοιμάζουν τις γραβάτες οι Πασόκοι.
Πρώτη συνεστίαση με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Άντε παιδιά, να πάρετε τα επάνω σας. Η Ν.Δ. δεν προβλέπεται να κάνει συνεστίαση.
Κανένα ευχέλαιο χρειάζονται εκεί.
Ενδιαφέρουσα ημερίδα οργανώνει σήμερα η Ν.Ε. ΤΕΕ Ν.Πιερίας και ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας για τη διάθεση των αποβλήτων εκσκαφών-κατασκευών.
Το απόγευμα στις 6 στο συνεδριακό κέντρο.
Καλή μου μέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: