Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ή ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ;


ΤΕΤΑΡΤΗ 3-3-2010
Για πρώτη φορά, τόσο καθαρά ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε διακριτή γραμμή απο τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης της νέας Δημοκρατίας.Μεταξύ των άλλων δήλωσε.... "και η κυβέρνηση του κόμματός μου έκανε πολλά λάθη και τα πλήρωσε και δέν θα ποαλογηθώ για κανένα". Αυτή η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ώς αφετηρία την νέα επικοινωνιακή τακτική  που πρέπει να ακολουθήσει με διπλό στόχο, πρώτον το εσωτερικό του κόμματος και η προσπάθεια να κόψει τον ομφάλιο λώρο απο την "Καραμανλική εποχή", και δεύτερον την προσπάθειά του να γίνει αποδεκτή απο τον λαό η νέα "επιθετική αντιπολιτευτική τακτική" κατά της κυβέρνησης. (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Αυτό κρίθηκε αναγκαίο απο τη Ρηγίλλης (δηλαδή η καταδίκη του κυβερνητικού παρελθόντος της ΝΔ), αφού όσο περνά ο καιρός ,γίνεται κατανοητό και κτήμα των πολιτών η άσχημη κατάσταση της οικονομίας και η αναγκαιότητα των "άγριων μέτρων", αλλά και η "μεγαλύτερη αγανάκτηση" εναντίον  της προηγούμενης κυβέρνησης που η "ανικανότητά της"  έφερε τόσα οικονομικά δεινά στον τόπο.
Με το αρνητικό κλίμα αυτό που επικρατεί να είναι εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κερδίζει τη συμπάθεια του λαού ο Γιώργος Παπανδρέου, που αναγκάζεται ,παρότι σοσιαλιστής, να πάρει τόσο σκληρά και φιλελεύθερα μέτρα, που είναι αναγκαία για την επιβίωση της χώρας μας στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθε.
Ετσι λοιπόν στη Ρηγίλλης προσανατολίζονται, τραβώντας μία μονοκονδυλιά απο το παρελθόν της κυβερνητικής ΝΔ, να ασκήσουν αυστηρή κριτική, με την ελπίδα ότι θα αγγίξουν τις " οικονομικές ευαισθησίες" του Ελληνικού λαού και θα καρπωθούν πολιτικά.
Είναι όμως δύσκολο να πετύχει αυτή η νέα επικοινωνιακή τακτική που διαφαίνεται να ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί είναι νωπές οι μνήμες και η "οικονομική δραστηριότητα" της προηγούμενης κυβέρνησης, που σύμφωνα και με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, έχουν ακεραία την ευθύνη, γιατί χειρίστηκαν την οικονομία της χώρας μας ώς "τσιφλίκι" και αφού εξαφάνησαν τα "πραγματικά αποθεματικά" των ταμείων, αφού αύξησαν υπέρμετρα τα έξοδα του δημοσίου αυξάνοντας το έλλειμα στο 12%, προσπάθησαν να το καλύψουν "παραποιώντας τα στοιχεία" ενώπιον των αμροδίων οργάνων της Ευρωπαικής Ενωσης. ακούστε στο βίντεο
Ετσι σύμφωνα με τη γνώμη πολιτικών αναλυτών, αυτή η νέα αντιπολιτευτική τακτική του Αντώνη Σαμαρά και με δεδομένο και τη θέση πολλών στη Νέα Δημοκρατία για την αναγκαιότητα των μέτρων (όπως ο Κώστα Μητσοτάκης) δέν θα αποδώσει θετικά, ευνοεί δέ κατά πολύ την τακτική του Γιώργου Καρατζαφέρη, που με τις θέσεις του δείχνει αρκετή υπευθυνότητα και συντάσσεται με την "αναγκη σωτηρίας της πατρίδος" όπως ο ίδιος λέει.
Απομένει να δούμε άν όντως αυτό είναι η αρχή νέα αντιπολιτευτική του Αντώνη Σαμαρά, ή άν σήμερα μόνο τοποθετήθηκε κατά τέτοιο τρόπο αποσπασματικά και όχι κατά πιστή εφαρμογή νέας επικοινωνιακής και αντιπολιτευτικής γραμμής.
(ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: