Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Πόσο μας κοστίζουν τα κλειστά Τέμπη

2o_THEMA_-_EREYNA_EBE
Το ότι το κλείσιμο του δρόμου των Τεμπών κόστισε και συνεχίζει να κοστίζει στις επιχειρήσεις του νομού το θεωρεί βέβαιο το Επιμελητήριο Πιερίας. Το πόσο ακριβώς και πόσο ακριβά, προσπαθεί να εξακριβώσει τώρα, με την έρευνα που διεξάγει, σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Η απόφαση για τη διερεύνηση του επιχειρηματικού κλίματος στο νομό μετά το κλείσιμο του εθνικού οδικού δικτύου λόγω των κατολισθήσεων στη κοιλάδα των Τεμπών, πάρθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ...Επιμελητηρίου Πιερίας κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
«Σήμερα», λέει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, «υπάρχουν επιχειρήσεις που βιώνουν το μηδενισμό του τζίρου τους. Σε συνάρτηση με τη γενικότερη δυσμενή οικονομική περίοδο που διανύουμε, πολλές επιχειρήσεις του νομού έχουν οδηγηθεί σ’ ένα τέλμα. Είναι καθήκον μας να προασπιστούμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να μένουμε παθητικοί δέκτες των όποιων καταστάσεων».
Η έρευνα ξεκίνησε ήδη, σε ένα δείγμα 1000 επιχειρηματιών από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και όλους τους δήμους του νομού και τα αποτελέσματά της θα κοινοποιηθούν άμεσα στα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να διεκδικηθούν αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: