Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Κατατέθηκε η μελέτη αποχέτευσης της Γανόχωρας

DEYAK
Πλήρη φάκελο για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων στο δημοτικό διαμέρισμα της Γανόχωρας κατέθεσε η ΔΕΥΑ Κατερίνης στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αειφόρος Ανάπτυξη και προτεραιότητα ζωής».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.419.000 ευρώ. Η μελέτη προβλέπει κατασκευή 7.580 μέτρων αγωγών ακαθάρτων, που θα συνδέονται με τον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης και θα καλύπτει το 100% του οικισμού.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ η ....πρόταση χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας ως «η πιο πλήρης και ώριμη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία».
Σε ανακοίνωση της σχετικά με τη κατάθεση της μελέτης, η Δημοτική επιχείρηση, επισημαίνει: «Η έγκαιρη και αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι για τη ΔΕΥΑΚ  βασικός στόχος. Και όπως διαφαίνεται άλλο ένα μεγάλο έργο είναι έτοιμο για χρηματοδότηση. Σύντομα η τελική έγκριση για την αποχέτευση της Γανόχωρας θα είναι πραγματικότητα. Ένα σύγχρονο πρόγραμμα υποδομών, εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και μεγάλη αποτελεσματικότητα, ικανοποιώντας τις ανάγκες αλλά και απαιτήσεις των Δημοτών. Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ στον τομέα των δικτύων θα συνεχιστεί».(
Πολιτεία)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: