Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Συλλαλητήριο οργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα, στο σιντριβάνι (ΠΛΑΤΑΝΙ) στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, το ΠΑΜΕ Πιερίας, ως απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης.
Στο κάλεσμα που απευθύνει η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους, τους νέους και τους άνεργους του νομού, σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη και νέο να υποταχθεί, να δεχθεί αμαχητί να του αφαιρέσουν δικαιώματα, που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν. Να επιτρέψει να καταδικάσουν αυτόν και τα παιδιά του στην ανασφάλεια και στη ....φτώχεια, για να έχουν περισσότερα προνόμια και κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές».
«Σοκ και δέος να νοιώσουν αυτοί, ΟΧΙ εμείς!», τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να μη δείξουν «καμιά εμπιστοσύνη σε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ και οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματίες», να παραμερίσουν «τον εργοδοτικό-δικομματικό συνδικαλισμό» και να πάρουν τη υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και της αντεπίθεσης στα χέρια τους.
«Στήριξε και στηρίξου στο ΠΑΜΕ», αναφέρει το κάλεσμα. «Μπορούμε να τους κόψουμε τη φόρα. Να μην επιτρέψουμε να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, να καταργήσουν τον 13ο και τον 14ο μισθό. Να μην τους αφήσουμε να μας πνίξουν με τους φόρους, αυξάνοντας το ΦΠΑ και τους φόρους στα καύσιμα. Να αποκρούσουμε το ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση της κατώτερης σύνταξης και των παροχών, για να μη δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα για ψίχουλα. Να μην τους αφήσουμε να καταργήσουν ακόμα και τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις και να απελευθερώσουν τις απολύσεις».(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: