Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Tο ασφαλιστικό ανοίγει σήμερα η Κυβέρνηση

Loverdos_ypourgosErgasiasΜαχαίρι στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο από το 2013 και θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης, είναι μερικά από τα βασικά σημεία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος αυτή την ώρα προεδρεύει σύσκεψης της αρμόδιας επιτροπής. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό. Mέχρι την Παρασκευή εξ' αλλου, αναμένεται η οριστικοποίηση των αποφάσεων για το φορολογικό και την εισοδηματική πολιτική.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ...φορολογικού συστήματος προβλέπει μεγάλες ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας με εφαρμογή ενιαίας φορολογικής κλίμακας, σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο όριο, κατάργηση φοροαπαλλαγών και αυτοτελούς φορολόγησης αμοιβών και επιδομάτων, καθολικό έλεγχο του "πόθεν έσχες", τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες και επαναφορά του ΦΜΑΠ.
Η εισοδηματική πολιτική για το 2010 προβλέπει πάγωμα των βασικών μισθών τόσο στο Δημόσιο όσο και στις ΔΕΚΟ, αλλά και μείωση. 5-20% των επιδομάτων που χορηγούνται στους δημόσιους υπαλλήλους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι "στο ασφαλιστικό η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Θα υπάρξει οροφή και στις ένοπλες δυνάμεις", διευκρινίζοντας πως σε αυτή την περίοδο δεν πρέπει να υπάρχει προνομιακή μεταχείριση για κανέναν και αυτό αποτελεί γενική κυβερνητική αρχή.Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια: