Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Τον λογαριασμό στους έχοντες και κατέχοντες, όχι σε μας


Το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ να συμμετάσχουν δυναμικά και ενωτικά στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, καθώς και στη συγκέντρωση που προγραμματίσθηκε να γίνει στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στις 11.00 το πρωί.
«Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι», αναφέρει η ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε το Δ.Σ, προσθέτοντας πως το σημερινό οικονομικό αδιέξοδο έχει αίτια και είναι: η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα σκάνδαλα, τα κερδοσκοπικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια, τα δομημένα ομόλογα, η ασυδοσία του κεφαλαίου και των τραπεζών.
«Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς, στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στη .....φτώχια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στη μόνιμη λιτότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση και «απεργούμε  διεκδικώντας πραγματικές αυξήσεις, στήριξη και χρηματοδότηση των ταμείων, δίκαιο φορολογικό αποτελεσματικό σύστημα, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τέλος στη ‘φάρσα’, τα παραμύθια, τα ψευτοδιλήμματα, τη μαύρη προπαγάνδα, τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση, την κατασκευή ενόχων για τη διαφυγή των πραγματικά υπευθύνων για την κρίση, τέλος στην εργασιακή, επιδοματική διαίρεση, τη διάσπαση μισθωτών και συνταξιούχων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενων και ανέργων, των νέων και παλιών. Τον λογαριασμό στους έχοντες και κατέχοντες».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: