Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Γενικό λουκέτο στο Δημόσιο Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ την Τετάρτη


ΤΡΙΤΗ 09-2-2010
Eurokinissi


Με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη απαντά η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική.
Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού, ώστε να καταστεί πιο δίκαιο.
Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα νομοσχέδια για την φορολογική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρά.
Ειδικότερα στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.
- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.
- Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.
- Ματαίωση όλων των πτήσεων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Η ματαίωση των πτήσεων θα προκαλέσει αλλαγές στις ώρες αναχώρησης σε ορισμένες πτήσεις της Aegean Airlines και της Olympic Air. Διαβάστε περισσότερα
Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 στην πλ.Κλαυθμώνος.
Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλ.Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.
Η ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα πραγματοποιήσει και άλλη απεργία στις αρχές Μαρτίου ή θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: