Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010
Άντε και φτάσαμε. Η διαβούλευση πήρε τέλος κι έρχεται η μεγάλη στιγμή που θα μάθουμε για τη λυπητερή.
***
Οι Έλληνες εθνικά υπερήφανοι με σηκωμένα τα μανίκια τρέχουν να μαζέψουν αποδείξεις. Είναι κίνημα λαού.
***
Ο Πάγκαλος λέει ότι η κοινωνία έχει χρήμα. Την κοινωνία μου μέσα…
***
Οι κατακτήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται. Από .....οκτάωρο πάμε στο τετράωρο κι απ’το πενθήμερο στο τριήμερο.
***
Τα όρια σύνταξης αυξάνονται. Ελιξίριο νεότητας και μετάθεση γηρατειών κατά δυο χρόνια.
***
Μεγάλη μορφωτική επανάσταση στη χώρα μας. Άλλο sprite άλλο spread. Το μάθαμε κι αυτό. Κάθε σπίτι έχει πια το δικό του αναλυτή, το δικό του οικονομολόγο.
***
Σκληρός ο Γιώργος. Ο Αντρέας τουλάχιστον μας έδινε κοινωνικό μισθό. Δώστε τουλάχιστον από κανένα εμβόλιο γρίπης…τα πήρατε που τα πήρατε.
***
Ως πότε, ωρέ παλικάρια, θα πληρώνουμε τις παπαριές του Αλογοσκούφη, τα εμβόλια του Αβραμόπουλου και τα στραβά υποβρύχια των Γερμανών;
***
Καλύτερα δραχμή και τιμημένοι παρά ευρώ και ατιμασμένοι. Ούτως ή άλλως ή έτσι ή αλλιώς παραδουλεύτρες των βορείων καταντήσαμε.
***
Δεν ξέρω Γιώργο αλλά δεν μας βλέπω να μας πάει ο ρόλος του νοικοκύρη. Τους δουλέψαμε που τους δουλέψαμε τους κουτόφραγκους, γιατί δεν το πάμε μέχρι τέλους;
***
Κάνουμε μια αξιοπρεπή έξοδο από το ευρώ με παράλληλη πτώχευση. Οπερ σημαίνει ότι όσες επιθέσεις και να κάνουν οι κερδοσκόποι στη δραχμή θα πάρουν πάπαλα. Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του.
***
Κι αρχίζουμε απ’το μηδέν. Ούτως ή άλλως εκεί είμαστε. Και με τη δραχμούλα Γιώργο, χωρίς χρέη, και τις εξαγωγές θα αυξήσουμε και τον τουρισμό και προστατευτισμό θα εφαρμόσουμε και να δεις πως κούτσα-κούτσα θα νοικοκυρευτούμε.
***
Θα πουν οι ευρωπαϊστές και οι νεοφιλελεύθεροι πως έτσι θα καταντήσουμε σαν την Αλβανία του Χότζα και πρέπει οι αγορές να βρουν το δρόμο από μόνες τους. Μήπως αυτοί δεν μας κατάντησαν καραγκιοζάκια;
***
Γιώργο, ψεύτης να βγω αλλά τέτοιο χρέος, όσες αποδείξεις και να μαζέψουμε, όσα επιδόματα και να κόψουμε δεν πληρώνεται με τίποτε.
***
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ή μας δίνουν ένα χέρι οι Ευρωπαίοι ή τους ξαναβάζουμε χέρι ή την κάνουμε λάου-λάου ατλαντικό μεριά, ούτως ή άλλως προτεκτοράτο είμαστε.
***
Δεν ξέρω, Γιώργο, πολύ με το σταυρό στο χέρι σε βλέπω και δεν μ’αρέσει. Γύρισέ τους το στο τσάμικο να χορέψουν μαζί μας κι αυτοί. Έτσι νομίζω θα’κανε ο Αντρέας και θα ψάχνονταν οι βόρειοι.
Νομίζω ότι τώρα πια το παιχνίδι παίζεται σε πολιτικό επίπεδο κι όχι σε χρηματιστηριακό.
***
Κι αν κάνω λάθος θα συνεχίσω ευπειθώς να μαζεύω αποδείξεις. (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: