Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση εξάρθρωσης “σχολής hackers” στην Κίνα μετά τις επιθέσεις κατά της Google

ΤΡΙΤΗ 9-2-2010
Μαθήματα κυβερνο-επιθέσεων σε χιλιάδες νέους παρέδιδε κύκλωμα, που εξάρθρωσε η αστυνομία του Πεκίνου, σύμφωνα με ανακοινωθέν, δύο μήνες μετά τις επιθέσεις κατά της Google, που έκαναν τον αμερικανικό διαδικτυακό κολοσσό να απειλεί με αποχώρηση από την κινεζική αγορά.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, περισσότεροι από 12.000 χρήστες πλήρωναν συνδρομή στη διαδικτυακή υπηρεσία και είχαν πρόσβαση σε τεχνικές κυβερνο-επίθεσης και έτοιμους «δούρειους ίππους», λογισμικό που επιτρέπει στον επιτιθέμενο να αποκτήσει τον έλεγχο απομακρυσμένων υπολογιστών.
Στο κύκλωμα φέρεται να μετείχαν και 50 αξιωματούχοι, σε τέσσερις κινεζικές επαρχίες. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί ο χρόνος κατά τον οποίο επέλεξε να προβεί στη σχετική ανακοίνωση η κινεζική αστυνομία, καθώς η επιχείρηση εξάρθρωσης πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, πριν τις επιθέσεις που δέχθηκε από κινεζικού εδάφους η Google. Επιπλέον, η είδηση δημοσιεύθηκε λίγα 24ωρα μετά από διαρροές στον αμερικανικό τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η Google βρίσκεται κοντά σε συμφωνία συνεργασίας με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών για τον εντοπισμό εκείνων που κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις κατά του λογισμικού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: