Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση αγροτών με την υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

agrotes_mploka_m_copyΣήμερα το απόγευμα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων Θεσσαλών και Μακεδόνων αγροτών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Οι εκπρόσωποι 19 μπλόκων, μεταξύ των οποίων της Νίκαιας και του Προμαχώνα, που συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νίκαια, εμφανίσθηκαν αισιόδοξοι όσον αφορά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης με την υπουργό, δηλώνοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να έχει κατανοήσει πλέον το μέγεθος του προβλήματος και έτσι να δώσει τις κατάλληλες λύσεις.
Στους δρόμους τα τρακτέρ
Στη Θεσσαλονίκη, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στους οδικούς κόμβους περιφερειακά της πόλης ("Πράσινα Φανάρια", διόδια Μαλγάρων, κόμβος Χαλκηδόνας), χωρίς ωστόσο να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.
Ομαλά λειτουργεί το τελωνείο του Ορμενίου στο.... νομό του Έβρου, καθώς 110 τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν αυτή την ώρα, την κίνηση των οχημάτων.
Οι αγρότες του νομού Σερρών παρέμειναν στη διάρκεια της νύχτας, στην οδική πρόσβαση προς το τελωνείο του Προμαχώνα, εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών, ενώ η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ. αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά.
Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στην Τρίγλια, στις Καλύβες, στην Ορμύλια, αλλά και στη Γαλάτιστα στο νομό της Χαλκιδικής. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς πρόβλημα.
Ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο δρόμος προς το συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς.
Οι αγρότες έχουν συγκεντρώσει τρακτέρ στο 23ο χλμ του δρόμου Κοζάνης-Λάρισας, αλλά και στο 40ο χλμ. του δρόμου Φλώρινας-Κοζάνης.
Οι αγρότες διατηρούν μικρό αριθμό από τρακτέρ, τα οποία παραμένουν συγκεντρωμένα και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Θεσσαλίας κρατούν αποκλεισμένους τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών, ενώ η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά από τον Τύρναβο και τον Πλατύκαμπο.
Τη Δευτέρα, σε συνάντηση με εμπόρους βάμβακος και παραγωγούς, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τους πρώτους την έγκαιρη εξόφληση των βαμβακοπαραγωγών, που παραδίδουν βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια όχι αργότερα από 40 ημέρες, και από τους παραγωγούς του προϊόντος προανήγγειλε αυστηρούς ελέγχους, ούτως ώστε η επιδότηση να πηγαίνει σε αυτόν που καλλιεργεί και όχι σε αυτούς που απλά δηλώνουν καλλιέργειες χωρίς να παράγουν.Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: