Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KATSELH
Ήλθε στην Κατερίνη (στη δεξίωση του Επιμελητήριου Πιερίας) η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και την υποδεχθήκαμε με το πλατύτερο (των πλατυτέρων μας) χαμόγελο.
Πήγε στη Θεσσαλονίκη (σε εκδήλωση Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και της πέταξαν … αμπούλες βρώμας κάτι παλιο-αντεξουσιαστές που δε σέβονται, προφανώς, ούτε την εξουσία, ούτε την ιδιωτική πρωτοβουλία κι όσα (δεινά) τραβάει την εποχή αυτή της μεγάλης κρίσης.

Κυκλοφορούν κάποιες φήμες που λένε ότι, ναι μεν θα «μαλλιοτραβηχτούμε» (οσονούπω) με το χωροταξικό του Καλλικράτη, αλλά οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν με τον Καποδίστρια.

Εδώ και καιρό μας βομβαρδίζει με e-mail ένα μπλογκ (αγνώστου πατρότητας) που έχει αναλάβει εργολαβία την υπεράσπιση της Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα και μας σούρνει τα εξ αμάξης για τα ρεπορτάζ μας και τα σχόλιά μας που αφορούν τον βίο και την πολιτεία του Μοναστηριού.
Τι Γκεμπελίσκους μας λέει, τι φερέφωνα των δημάρχων, τι αμόρφωτους και επιεικώς βραδύνοες αντιεκκλησιαστικούς αγωνιστές!
«Πλέον γίνεται φανερό», γράφει, «πως οι συντονισμένες αυτές επιθέσεις είναι μέρος και ενός μεγαλύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει την επίθεση στην  Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τον Μοναχισμό, στα πλαίσια της αποδόμησης (σ.σ. sic!) του Έθνους μας».
Σιγά ρε παιδιά, μην τρελαίνεστε! Δεν είμαστε οι οξαποδώ! Μέλη του ελληνικού έθνους είμαστε κι εμείς! Απλά σ’ αυτόν τον τόπο δεν είμαστε όλοι θεούσες.
Ευτυχώς που τέλειωσε ο Μεσαίωνας, γιατί (κατά πώς τους κόβω απ’ τα γραφόμενά τους) θα μας έριχναν στην πυρά, χωρίς δεύτερη σκέψη!

«Πέρσι, στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ακυρώσαμε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Φέτος, αναρωτιέστε πολλοί, τι άλλαξε, πόσο μάλλον που οι καταστάσεις δυσχέραιναν. Η απάντηση είναι απλή: Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έκρινε σκόπιμο να δώσουμε συνέχεια στην αρνητική ψυχολογία που έχει καλλιεργηθεί με ποικίλους τρόπους τον τελευταίο χρόνο. Η δραστηριοποίησή μας, ακόμη και κάτω από αυτές τις αρνητικές συνθήκες, είναι η μόνη διέξοδος και σίγουρα θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αν συνοδεύεται με συναισθήματα αισιοδοξίας», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας στην ομιλία του στη μεγάλη δεξίωση που δόθηκε την Κυριακή.
Είναι, δηλαδή, κάπως σαν αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, ότι «η φτώχεια θέλει καλοπέραση»;

A_1«Η πρόταση για έναν δήμο σε όλο το νομό, είναι ενδιαφέρουσα και πρέπει να συζητηθεί», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου στην πρόταση του βουλευτή του Πα.Σο.Κ., Γ. Αμοιρίδη για τον Καλλικράτη στην Πιερία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο ενός δήμου στην Πιερία είναι και ο Υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης.
Πάντως το ζητούμενο παραμένει τι προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση στους νέους δήμους, διότι σκοπός δεν είναι να ενωθούν οι «μιζέριες» των περιοχών, αλλά να προκύψουν προοπτικές ανάπτυξης.

A_2
Την πάγια θέση του, ότι μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να φέρει ανάπτυξη, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στην ετήσια δεξίωση του Επιμελητηρίου, παρουσία της υπουργού Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.
«Δεν είναι αλήθεια ότι η ανάπτυξη γίνεται μόνο από τους ιδιώτες. Απόδειξη, αυτό που έγινε στα Τέμπη», απάντησε η υπουργός και ήταν το μοναδικό σημείο στο οποίο επέλεξε να απαντήσει ευθέως στον πρόεδρο, αφού προφανώς για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα δεν είχε τόσο… ξεκάθαρες απαντήσεις.

A_3
Στο 7% είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ινδίας, με βασικό μοχλό την μεταποίηση.
Με συγχωρείται, αλλά να μου λείπει η «ανάπτυξη» αν είναι να έρθει αυτή με συνθήκες Ινδίας, όπου η παιδική εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές είναι κάτι σύνηθες και δεδομένο.
Μεταξύ μας… μεταξύ της ευημερίας των αριθμών και των ανθρώπων, προτιμώ την ευημερία των δευτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: