Συνάντηση Κ. Παπούλια- Μαχμούντ Αμπάς


Papoulias-Abas-PapandreouΤις άριστες σχάσεις μεταξύ των δύο λαών επιβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, οι οποίοι μίλησαν για τις επαφές που είχε ο Μ. Αμπάς τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο Παλαιστινιακό, την οποία χαρακτήρισε πιο προωθημένη από αυτή των ΗΠΑ.....

Μ. Αμπάς"Αναμένουμε από το κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις. Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μια ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής.
Γι αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σε αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα", πρόσθεσε ο κ. Αμπάς.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στη συμβολή του κ. Παπανδρέου στο Μεσανατολικό, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ενός σπουδαίου, όπως είπε, φόρουμ, για την υποστήριξη των δικαίων του παλαιστινιακού λαού. "Γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε, ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων και συνεχίζει να είναι", σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να απαντήσει ο κ. Αμπάς, κάνοντας μνεία στις στενές σχέσεις των δύο λαών από την εποχή ακόμη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Παπούλιας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Αμπάς, στο οποίο, εκτός των δύο αντιπροσωπειών, παρακάθισαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Προσφωνώντας τον προσκεκλημένο του, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή δύναμη στον παλαιστινιακό λαό και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του.

Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος ηγέτης αναφέρθηκε στη θερμή υποδοχή που βρίσκει πάντα στην Ελλάδα την οποία, όπως είπε, οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν ξένη χώρα. "Κατά τη διάρκεια πολλών ετών η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Δεν ζητήσαμε τίποτε και να μην μας το προσφέρατε, πολλές φορές ακόμη και πριν σας το ζητήσουμε, μάς το είχατε προσφέρει. Ετσι, λοιπόν, δεν χρειάστηκε ποτέ να συζητήσουμε διάφορα πολιτικά θέματα, δεν καταβάλαμε καμία προσπάθεια να σας πείσουμε για τις πολιτικές θέσεις, γιατί είστε γνώστες και ήσασταν πάντοτε απόλυτα πεπεισμένοι γι αυτά που θα σας λέγαμε. Γι΄αυτό ο παλαιστινιακός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ευγενή στάση και χωρίς αμφιβολία, όταν θα ιδρυθεί το παλαιστινιακό κράτος, αν θέλει ο Θεός, θα είστε εσείς μεταξύ αυτών που θα κατέχουν μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις χώρες που θα συνεορτάσουν με μας.

Νωρίτερα, ο κ. Αμπάς είχε συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τον συνόδευσε πεζή από το Μέγαρο Μαξίμου στο Προεδρικό Μέγαρο.(ΝΕΤ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/