Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Πλένουν και απολυμαίνουν

plysimo_dromon3
«Σε εξέλιξη βρίσκεται συντονισμένη προσπάθεια καθαρισμού και απολύμανσης των δρόμων στις γειτονιές της Κατερίνης από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου.

plysimo_dromon_1Στην επιχείρηση συμμετέχουν τα πλυστικά οχήματα του Δήμου Κατερίνης, μικρά και μεγάλα  σάρωθρα και οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Οι εργασίες καθαρισμού ξεκίνησαν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, τις ....γειτονιές στα Χηράδικα και τα Βλάχικα και σταδιακά επεκτείνονται σε όλες τις γειτονιές της πόλης.
Τις εργασίες καθαρισμού που έγιναν στην οδό Μύτικα, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών, επέβλεψε  ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, σε καθημερινή βάση, πλένουν και απολυμαίνουν όχι μόνο τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, αλλά κάθε στενό και δρομάκι στις γειτονιές της Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, καταρχήν καθαρίζονται τα ρείθρα των δρόμων από συσσωρευμένη λάσπη, πάσης φύσεως απορρίμματα και χόρτα, ενώ αμέσως μετά γίνεται πλύσιμο και απολύμανση. Δίνουμε έμφαση στην καθαριότητα στις γειτονιές που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, αλλά και την ελκυστικότητα της πόλης μας όχι μόνο για μας, αλλά και για τους επισκέπτες της. Παράλληλα, θέλουμε οι κάτοικοι των συνοικισμών να νοιώθουν πως η δημοτική αρχή είναι δίπλα τους, προσφέροντάς τους όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας».
plysimo_dromon_2Ο κ. Ίτσιος δεν παρέλειψε κλείνοντας να υπενθυμίσει την ευθύνη όλων των δημοτών στον τομέα της καθαριότητας αναφέροντας: «Η καθαριότητα της πόλης, είναι ένα σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο υπό το πρίσμα της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος, αλλά επειδή επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής. Είναι στοιχείο καθημερινού πολιτισμού. Οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας χωριστά για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή και για να δώσουμε στην Κατερίνη την εικόνα που όλοι θέλουμε».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: