Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: "Η αλληλεγγύη στην Ελλάδα διασφαλίζει σταθερότητα στην ΕΕ"

barozo_samaras0505Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της Ελλάδας ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Ο Αντώνης Σαμαράς συνέδεσε άμεσα τη σταθερότητα της Ευρωζώνης με την ανάγκη να δοθεί στήριξη στη χώρα μας, ενώ -όπως είπε- ο κ. Μπαρόζο έθεσε ευθέως ζήτημα λήψης άμεσων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς.

Λήψη άμεσων μέτρων ζητά ο πρόεδρος της Κομισιόν

Στήριξη της Ελλάδας σημαίνει..... σταθερότητα για όλη την Ευρωζώνη, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
"Η ΕΕ θα πρέπει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένα μέτρα και όχι θεωρητικά, διαφορετικά οι αγορές δεν θα ησυχάσουν" Αντώνης Σαμαράς Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη "τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν" και πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους επίλυσης του προβλήματος.
Ειδικότερα, πρότεινε η ΕΕ να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι δεν θα αφήσει την Ελλάδα να φτάσει στη χρεοκοπία, είτε με κάποια μορφή πιστωτικών διευκολύνσεων, είτε με την εγγύηση ότι τα ελληνικά ομόλογα θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έως το τέλος του 2011, είτε με τον συνδυασμό των παραπάνω.
Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά στα μέτρα, που όλοι στην ΕΕ κρίνουν αναγκαία, και διαβεβαίωσε τον κ. Σαμαρά ότι η "ΕΕ θα δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα διασφαλίζοντας την οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης".
Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θεωρεί την προοπτική προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "άκρως επικίνδυνη και αντιευρωπαϊκή" και κατέληξε ότι η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα και να βοηθήσει την Ελλάδα.

Α. Σαμαράς: "Αδικείται η εικόνα της Ελλάδας"

"Επειδή σήμερα αδικείται η Ελλάδα από την εικόνα της στο εξωτερικό, ήταν υποχρέωσή μου να έρθω να συζητήσω με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήρθα για να αναλύσουμε τα οικονομικά της Ευρώπης και της Ελλάδος και να μπορέσουμε να δώσουμε τη διάσταση εκείνη που απαιτείται σήμερα. Κάθε Έλληνας, ο οποίος πιστεύει στο μέλλον της πατρίδας του, οφείλει να δίνει τη διάσταση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον Β. Μαρτένς.
"Αυτό κάναμε σήμερα, αυτό θα συνεχίσω στην επαφή που θα έχω με τον κ. Μπαρόζο. Το σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά και ότι κάθε ένας, όταν πρέπει πέρα και πάνω από κόμματα, είναι υποχρεωμένος να βάζει πλάτες αν αυτό θα κάνει καλό στη χώρα του, στον τόπο του. Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ και αυτές τις επαφές καλύψαμε σήμερα ιδιαίτερα με τον κ. Μαρτένς" είπε ο κ. Σαμαράς.Πηγή: NET 

Δεν υπάρχουν σχόλια: