Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

"Ο λαός στηρίζει τα μέτρα μας"

GPapandreouABCsmallΗ συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Lateline του τηλεοπτικού δικτύου της Αυστραλίας ABC. "Έχουμε φτάσει στη στιγμή του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών αν θέλετε, στη στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και θα είναι οδυνηρό. Ο κόσμος το ξέρει αυτό, αλλά νομίζω πως ο κόσμος λέει ας το κάνουμε και ας τελειώνουμε μ' αυτό" είπε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η στήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισε " Δεν ζητάμε χρηματικές απαλλαγές ή ελεημοσύνη. Λέμε, ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να δανειζόμαστε με.... παρόμοιους όρους".

"Δεν ζητάμε χρηματικές απαλλαγές ή ελεημοσύνη"

Αυτό που θα συμβεί, πρόσθεσε, είναι ότι άλλες χώρες θα μας βοηθήσουν να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια γεγονός που όπως είπε αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη ανταπόκριση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή.
"Δεν ζητάμε χρηματικές απαλλαγές ή ελεημοσύνη. Λέμε, ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να δανειζόμαστε με παρόμοιους όρους" Γ. Παπανδρέου Όσον αφορά στην ανταπόκριση του ελληνικού λαού στο αυστηρό πρόγραμμα σταθερότητας, ο Πρωθυπουργός, συνέκρινε το πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα με αυτό που υπήρχε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
"Φυσικά τότε ήταν εποχή εορτασμού αλλά υπήρχε μια πραγματική αίσθηση ενότητας, τώρα είναι εποχή κρίσης αλλά πάλι υπάρχει μία αίσθηση ευρύτερης αποδοχής, ας προχωρήσουμε, ας πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, ας αλλάξουμε αυτή τη χώρα" είπε χαρακτηριστικά.
O Πρωθυπουργός εμφανίσθηκε αποφασισμένος για μία αναφανδόν αναδιοργάνωση της ελληνικής κοινωνίας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα στηρίζει την Ελλάδα.
"Στην Αυστραλία, ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα και έχουμε μια μακρά ιστορική σχέση. Θα προχωρήσουμε μπροστά και θα μετατρέψουμε αυτή την κρίση σε ευκαιρία".

"Είμαι συνηθισμένος στα προβλήματα"

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ευχόταν αν είχε χάσει τις εκλογές λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε:
"Έχει τύχει στην πολιτική μου καριέρα, κάθε φορά που αναλαμβάνω μία θέση, να πρόκειται συνήθως για εποχή κρίσης. Είμαι συνηθισμένος στα προβλήματα."
Η συνέντευξη δόθηκε στον ανταποκριτή του σταθμού στο Λονδίνο, Φίλιπ Γουίλιαμς.
Παράλληλα με τη συνέντευξη προβλήθηκαν πλάνα της Αθήνας, πλάνα από περασμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και πλάνα με τον Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, τα οποία συνοδεύονταν από σχετικό σχολιασμό.
Πηγή: ABC NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: