Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Αεροπορικές τουαλέτες... μόνο για γυναίκες

WC-ladiesΟι γυναίκες που από τον επόμενο μήνα θα ταξιδεύουν με την αεροπορική εταιρία της Ιαπωνίας All Nippon Airways, θα έχουν δικές τους τουαλέτες καθώς ο αερομεταφορέας θα εγκαινιάσει σχεδόν σε όλες τις διεθνείς πτήσεις του τις... τουαλέτες αποκλειστικά για γυναίκες.
Σε ανακοίνωσή της η εταιρία αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο απαντά "στις πολυάριθμες αιτήσεις για την προσφορά αυτής της υπηρεσίας" και προσθέτει ότι η τουαλέτα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροπλάνου και θα είναι προσβάσιμη στις γυναίκες που ταξιδεύουν είτε στην οικονομική είτε στην business class.
Αξιωματούχος της εταιρίας δήλωσε .....στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ότι η εταιρία αποφάσισε να εγκαινιάσει τις γυναικείες τουαλέτες μετά από μία διαδικτυακή έρευνα του 2007 στην οποία το 90% των ερωτηθεισών είχε απαντήσει ότι θεωρεί ενδιαφέρουσα την ιδέα.
Οι άνδρες θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τουαλέτα μόνο σε έκτακτη ανάγκη ή μόνο αν στο αεροσκάφος επιβαίνουν πολύ λίγες γυναίκες, προσθέτει η ανακοίνωση της εταιρίας.
Η αεροπορική εταιρία της Νότιας Κορέας Korean Air προσφέρει παρόμοια υπηρεσία, ενώ η ανταγωνιστική της All Nipon εταιρία, η Japan Airlines, έχει τοποθετήσει έξω από τις τουαλέτες στα αεροσκάφη της την ένδειξη..."οι κυρίες προηγούνται".Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: