Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μουσική βραδιά με τον Ανδρέα Καρακότα

ANDREAS_KARAKOTAS
Μεθαύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η μουσική βραδιά με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη και Σταύρου Κουγιουμτζή ερμηνευμένα από τον Ανδρέα Καρακότα, με τη συνοδεία του πιανίστα Θανάση Μπιλιλή, που οργανώνει η Μουσική Σχολή του Δήμου Αιγινίου.
Η εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Κυριακή, αλλά είχε αναβληθεί λόγω ασθένειας των καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Αιγινίου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Μουσικής Σχολής, αντιδήμαρχο ....Βασίλειο Παππά, η συναυλία οργανώνεται για να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές της αλλά και στο ευρύτερο φιλόμουσο κοινό να γνωρίσουν καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες.
Ο ερμηνευτής Ανδρέας Καρακότας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1966.Το 1986 άρχισε να τραγουδάει σε μικρούς χώρους της πόλης του, όπου και συναντήθηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι. Τον Δεκέμβριο του 1987 ο συνθέτης τον καλεί να συμμετάσχει στην παράσταση «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά», η οποία και ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο στις αρχές του επόμενου χρόνου, ενώ το 1991 τον επιλέγει για να ερμηνεύσει το έργο του «Τα τραγούδια της αμαρτίας» σε ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου και ένα του Γιώργου Χρονά.
Ο πιανίστας  Θανάσης Μπιλιλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Α.Π.Θ. και ιδρυτικό μέλος του PLAZA ENSEMBLE.
Έχει συνεργασθεί με τους Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Νταλάρα, Μελίνα Κανά, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Καζαντζή, Κώστα Μακεδόνα, Νίκο Παπάζογλου, A. Καρακότα
Έχει εμφανισθεί με διάφορα «μουσικά σχήματα» (κλασικής, τζάζ, έντεχνης ελληνικής μουσικής) στο εξωτερικό, ενώ από το 1990 συνοδεύει στο πιάνο ταινίες του βωβού κινηματογράφου σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: