Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σύλληψη υπαλλήλου του ΙΚΑ για δωροδοκία

euroΑντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας υπάλληλος του ΙΚΑ στην Κόρινθο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και του "ξεπλύματος χρημάτων". Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 51χρονο που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο κατηγορούμενος ήταν συμμαθητής με τη σύζυγο επιχειρηματία, την προσέγγισε στα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ζητώντας από το...... σύζυγό της 5.700 ευρώ, προκειμένου να του τακτοποιήσει ένα υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο ΙΚΑ από την επιχείρησή του με συστήματα ξηράς δόμησης κουφωμάτων κλπ.
Η σύζυγος του επιχειρηματία και παλιά συμμαθήτρια του κατηγορούμενου, κατήγγειλε προφορικά και εγγράφως πριν από λίγες μέρες τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου του ΙΚΑ, και μεθοδεύτηκε η παγίδευσή του από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μετά από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες κλείστηκε ραντεβού χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαμασκηνού στην Κόρινθο και όταν ο 51χρονος παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου για τα περεταίρω.(ΝΕΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: