Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις - ΒΙΝΤΕΟ

...

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το ποσό που του αναλογεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σε μια συμβολική κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προχώρησε ζευγάρι Γερμανών που επισκέπτεται τακτικά τη χώρα μας, αφού αναγνωρίζοντας ουσιαστικά τις γερμανικές αποζημιώσεις κατέβαλε το αντίτιμο που του αντιστοιχεί στο ελληνικό κράτος
Είναι Γερμανοί πολίτες, ονομάζονται Ludwig Zacaro και Nina Lahge και αντίθετα με τα όσα ακούμε τόσες μέρες για τη γνώμη των Γερμανών για την Ελλάδα, εκείνοι αποδεικνύουν την αλληλεγγύη και την εκτίμηση τους στον ελληνικό λαό. Βρέθηκαν στο Ναύπλιο και κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875€. Πρόκειται για το ποσό που τους αναλογεί σχετικά με τις επανορθώσεις μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τις οποίες και διεκδικεί η χώρα μας. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 70 δις ευρώ και αν διαιρεθεί με τον πληθυσμό της Γερμανίας (περί τα 80εκατ.) προκύπτει το χρηματικό αντίτιμο αυτό για κάθε πολίτη.

"Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν Ελεημοσύνη αλλά σαν κάτι που σας ανήκει" ανέφερε η Nina σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την συγκινητική χειρονομία τους.

"Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: « Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους»" ανέφερε μεταξύ άλλων η Γερμανίδα που τόνισε πως δεν ευθύνονται οι Έλληνες για τα χρέη που δημιούργησε το κράτος παλιότερα. "Λόγω των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί" συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα η Νίνα τόνισε πως "η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει την λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο". Όπως μάλιστα σημείωσε: "Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός λαός δεν ευθύνεται για την παταγώδη αποτυχία προηγούμενων κυβερνήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση δημιούργησε χρέη προς όφελος της ολιγαρχίας, αλλά ο λαός Θα πρέπει να πληρώσει για αυτά".





 

Η Γερμανία οφείλει στη χώρα σας
Παίρνοντας θέση σε αντιδιαστολή με την πολιτική ηγεσία της χώρας της αναφέρει: "Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β' παγκοσμίου πολέμου, κάποια εξ αυτών είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ".

"Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον Ελληνικό πληθυσμό" σημειώνει και καταλήγει: "Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα."


http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: