Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Αντετοκούνμπο, αξίζει να τον δεις»

..
Ο αρθρογράφος της γνωστής αμερικανικής ιστοσελίδας (ιδιοκτησίας ESPN) εξήγησε στον πρόλογό του πως στη λίστα του δε θα βρει κανείς All Stars με την πραγματική έννοιά τους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και κανέναν Χοκ, αφού έχει βαρεθεί να γράφει γι' αυτούς και την ξέφρενη πορεία τους (53-14).
Το κείμενο για τον 20χρονο πόιντ φόργουορντ:
«Δεν είναι μόνο οι εξωπραγματικές ικανότητές του -coast to coast με 4 ντρίμπλες, κάρφωμα με eurostep απ' το τρίποντο κι η (σχεδόν) ικανότητά του ν' αγωνιστεί και στις 5 θέσεις. Είναι πως σε κάθε κατοχή ο The Greek Freak μπορεί να δείχνει σαν να μη ξέρει και να ξέρει τα πάντα μαζί. Είναι ένα άδειο βάζο κι απ' τη μία στιγμή στην άλλη είναι το μοντέρνο μπάσκετ προσωποποιημένο.
Ο Αντετοκούνμπο δε μπορεί να σουτάρει ακόμα, επομένως οι αμυνόμενοι παίζουν αρκετά μακριά του -ένα προβληματάκι για το Μιλγουόκι, το οποίο θέλει ανοιχτό γήπεδο τώρα που ο Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς, ακόμη ένας σουτέρ, τρέχει την επίθεση αντί του Μπράντον Νάιτ (σ.σ Σανς). Ένας παίκτης του Μιλγουόκι με την ικανότητα να χειρίζεται τη μπάλα θα πάει προς τη ρακέτα, θα βρει τοίχο και θα πασάρει στον Αντετοκούνμπο, ο οποίος απλώς θα μείνει ακίνητος, θα φοβάται να σουτάρει και θα κρατά τη μπάλα καθώς ο αμυντικός του θα πιάνει δουλειά. Εκείνη τη στιγμή ο Αντετοκούνμπο μοιάζει με προβληματισμένο 20χρονο. Και μετά αρχίζει τη διείσδυση κι εξακολουθεί να μοιάζει έτσι. Διώχνει τον έναν, κάνει σταυρωτή, κάνει περιστροφή, τα χέρια του απλωμένα προς κάθε κατεύθυνση. Είναι ένας άνθρωπος χωρίς σχέδιο.
Και... μπαμ, έχει φτάσει στη στεφάνη ή στη γραμμή του φάουλ. Τα άκρα του σκεπάζουν τα πάντα, είναι δύσκολο για τον αμυνόμενο να τον πλησιάσει χωρίς να φαίνεται πως του κάνει φάουλ. Είναι τόσο μακρύς, μπορεί να φτάσει στη στεφάνη ακόμη και μετά από σειρά κινήσεων, οι οποίες δε δείχνουν να 'χουν καλύψει πολλή περιοχή.
Το μάκρος του κι η σωματοδομή του καθιστούν τον Αντετοκούνμπο έναν καλό παίκτη στο ποστ κι όντως σουτάρει με 51% απέναντι σε παίκτες που μοιάζουν με μινιατούρες δίπλα του. Αλλά επίσης πουλάει και πολύ τη μπάλα. Ο Αντετοκούνμπο έχει υποπέσει σε λάθος σχεδόν στο 25% των προσπαθειών του να ποστάρει, το υψηλότερο ποσοστό στη λίγκα, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Synergy. Μαθαίνει εν ώρα αγώνα και τ' αποτελέσματα ποικίλουν απ' το μεγαλειώδες μέχρι το ντροπιαστικό.
Τον τελευταίο καιρό ο Αντετοκούνμπο έχει υπάρξει πιο αποφασιστικός στο να παίρνει jump shots και να πηγαίνει προς το καλάθι καθώς η άμυνα κλείνει πάνω του».
Οι επιλογές του:
Αρχική πεντάδα: Έρβινγκ (Καβαλίερς), Τόμας (Σέλτικς), Λέναρντ (Σπερς), Κιντ-Γκίλκριστ (Χόρνετς), Γκασόλ Μ. (Γκρίζλις)
Πάγκος: Γουέιντ (Χιτ), Χέντερσον (Μπόμπκατς), Ρούντι Γκομπέρ (Τζαζ), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μπακς), Σκόλα (Πέισερς)
Wild card: Τζόνσον (Ράπτορς), Γκριν (Γουόριορς)
© provided by gazzetta.gr
Σε ανάλογη λίστα έχει συμπεριληφθεί και στη στήλη «Insider» (Μπράντφορντ Ντούλιτλ) του ESPN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: