Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στο κενό ο εκβιασμός

..

Στο κενό ο εκβιασμός
 
* Κυβέρνηση: Προχωρούμε το νομοθετικό έργο, δεν παραβιάζουμε τη συμφωνία του Eurogroup, αξιώνουμε και οι δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες τους
    Ιταμή πρόκληση: Επιχείρησαν να μπλοκάρουν ακόμη και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση
* Προς πενταμερή συνάντηση κορυφής Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ, Ντράγκι, Τσίπρα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ύστερα από αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού
Αποφασισμένη να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και να απορρίψει τους εκβιασμούς και τις παγίδες που στήνουν ευρωπαϊκοί και εγχώριοι σκληροπυρηνικοί κύκλοι για επαναφορά της χώρας στη μαύρη τρύπα των Μνημονίων δηλώνει η κυβέρνηση. Μετά από αίτημα του Αλ. Τσίπρα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για πενταμερή συνάντηση "κορυφής" αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.
Η Αθήνα προσέρχεται τόσο στη συνάντηση αυτή όσο και στη συνάντηση της Δευτέρας με τη Μ. Μέρκελ στο Βερολίνο με δύο αδιαπραγμάτευτες αρχές: α) Αξιολόγηση στη βάση του πακέτου μεταρρυθμίσεων όπως προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup και β) κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση για την τελική συμφωνία.
Η πολιτικοποίηση του θέματος από τον Αλ. Τσίπρα κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τη διαφαινόμενη προσπάθεια παραγόντων όπως οι κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ να σύρουν την Ελλάδα στην "αξιολόγηση" Σαμαρά - Βενιζέλου. Αποκορύφωμα αυτής της επιχείρησης, η χθεσινοβραδινή απαίτηση Κοστέλο στο EuroWorking Group να παγώσουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, ακόμη και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που συζητείται στη Βουλή!
http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: