Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ταξι... κή επίθεση από τη ΝΔ - ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110804/engine/assets_LARGE_t_420_53693647_type12128.jpg

Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, απέδωσε το χάος με τα ταξί σε κεντρικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για αποπροσανοτολισμό της.. κοινής γνώμης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι από τη μία διογκώνει το Δημόσιο και από την άλλη ετοιμάζει απολύσεις.

Σε σταθερή ρότα παραμένει η "γραμμή" της Συγγρού να βάζει στο κάδρο τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ χθες επιχείρησε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο που αφορά τη μείωση του κράτους. Η ολομέτωπη επίθεση έγινε από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος απέδωσε "το χάος που έχει προκαλέσει η ακατανόητη συμπεριφορά του υπουργού Μεταφορών" σε κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
"Οταν ακόμη και το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον κ. Ραγκούση για τα ταξί και ο πρωθυπουργός παραμένει απλώς θεατής, μόνο μια λογική εξήγηση μπορεί να υπάρχει", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης προσθέτοντας "πως η κυβέρνηση, με την αναγόρευση του θέματος των ταξί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και σχεδόν αποκλειστικό θέμα της ειδησεογραφίας, έχει επιλέξει τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής των πολιτών από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του τόπου".
Κάθε μέρα που περνά με την "προκλητική αδράνεια του πρωθυπουργού να λύσει το πρόβλημα, ενισχύει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας", κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Η Συγγρού κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τον ελληνικό λαό, καθώς από τη μία πλευρά μιλά για μείωση του κράτους και από την άλλη, το μεγαλώνει.
Νέες υπηρεσίες
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, μέσα σε 20 μήνες η κυβέρνηση δημιούργησε 41 γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους, ενώ, την ίδια ώρα, μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις.

"Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του, ενώ αντίθετα, αναβάλλει διαρκώς τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, που επίσημα ανακοινώνονται", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Παπανδρέου επεσήμανε τα εξής: "Δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός ότι είναι πρόκληση να μιλά για μείωση του κόστους της λειτουργίας του κράτους και να καταλήγει στο αντίθετο; Δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι αντιφατικά όσα λέει και όσα κάνει; Το συμπέρασμα είναι ένα: Δεν μπορούν στο ΠΑΣΟΚ να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους. Αυτοί έφτιαξαν το υδροκέφαλο κράτος των συνδικαλιστών. Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες διογκώνουν το κράτος". (ΕΘΝΟΣ)
Παναγιώτης Τσούτσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: