Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Για «σεβασμό στο δημόσιο χρήμα» μιλά ο Μάρκος Μπόλαρης


Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011

Το πρόβλημα της καταβολής πλασματικών προνοιακών επιδομάτων όπως προκύπτει από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών..
Υγείας που διενεργείται σε 13 Νομούς απαντάται και σε άλλες περιοχές εκτός της Ζακύνθου, αποκάλυψε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης στη συζήτησή του με το δημοσιογράφο Γιώργο Κακούση του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ 99.5 FM στην εκπομπή «Σεμνά και Ταπεινά».
Η ευθύνη για τις παρανομίες βαραίνει τις πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και όσοι αποδεδειγμένα κριθούν ότι εμπλέκονται  θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, διαβεβαίωσε ο κ. Μπόλαρης. Πρέπει να προασπίσουμε τη λειτουργία των θεσμών και την εφαρμογή των νόμων δήλωσε κατηγορηματικά ο Υφυπουργός Υγείας και Αλληλεγγύης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα διαβεβαίωσε ο κ. Μπόλαρης το μήνυμα που πρέπει να περάσει στους πολίτες είναι πω θα περάσουμε σε μια διαφορετική διαχείριση με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.
Παράλληλα, ο κ. Μπόλαρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» χαρακτήρισε «εντυπωσιακός αριθμός των ατόμων με ειδικές ανάγκες 625 στο νησί της Ζακύνθου, τυφλών κατά βάση, που εισέπρατταν το επίδομα σχετίζεται με ψηφοθηρικούς λόγους και έγινε με την χρησιμοποίηση των πρωτοβάθμιων υγειονομικών επιτροπών που λειτουργούσαν με ευθύνη των πρώην Νομαρχιών. Ο διπλασιασμός των δικαιούχων μέσα σε λίγα χρόνια ήταν, τόνισε ο κ. Μπόλαρης, μια στοχευμένη και μεθοδευμένη διαδικασία από μηχανισμούς που θα κληθούν όπου διαπιστωθούν παρανομίες να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη. Η παραπομπή των υποθέσεων αυτών στη Δικαιοσύνη και η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων είναι αυτονόητη δήλωσε κατηγορηματικά ο Υφυπουργός Υγείας γιατί πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.
Τέλος ο κ. Μπόλαρης δήλωσε πως το Υπουργείο προχωρά στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των δικαιούχων για να ελεγχθούν η νομιμότητα και ο αριθμός των ατόμων που εισπράττουν σήμερα το επίδομα.http://spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: