Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Βιομηχανία ρουσφετιών - ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ είναι πλέον οι εξελίξεις στο θέμα που αποκάλυψε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος» για τις μεθοδεύσεις της...

Βιομηχανία ρουσφετιών

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ είναι πλέον οι εξελίξεις στο θέμα που αποκάλυψε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος» για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με σκοπό να προσληφθούν 55.000 νέοι με αδιαφανείς διαδικασίες μέσω Μη Κυβερνητικών...
Οργανώσεων.
Σήμερα η εφημερίδα μας αποκαλύπτει ότι ήδη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει «στήσει» τη δική του ΜΚΟ με σκοπό την πρόσληψη ψηφοφόρων του νομού όπου εκλέγεται.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑ πλέον τις διαστάσεις ενός «ρουσφετιού» και παίρνει τη μορφή μίας σκληρής βιομηχανίας διορισμών με «κομματικά πιστοποιητικά» από αμφιβόλου ποιότητας οργανώσεις. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε ένα «παράθυρο» να παρακάμψει τις αυστηρές εντολές της Τρόικας για περιορισμό του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και τοποθετεί νέους με συμβάσεις πεντάμηνης διάρκειας, που θα απασχολούνται ουσιαστικά ως εποχικοί υπάλληλοι για τις ανάγκες των δήμων. Οι ΜΚΟ ήδη έχουν βεβαρημένο παρελθόν.
ΕΠΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο υπουργείο Εξωτερικών οι περισσότερες οργανώσεις έλαβαν πακτωλό χρημάτων με σκοτεινές διαδικασίες και χωρίς να υπάρχει έλεγχος για το εάν τα κονδύλια κατευθύνθηκαν στους σκοπούς που προορίζονταν. Τώρα οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν δράση ως μηχανισμοί κομματικών διορισμών. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακυρώσει τα σχέδια ομηρίας χιλιάδων νέων και να θέσει αξιοκρατικά κριτήρια στις προσλήψεις που θα γίνουν σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και περιφερειών.
ΤΑ «ΚΟΛΠΑ» ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ μπορεί να έχουν προεκλογικό χρώμα, όμως δεν πρόκειται να επιλύσουν το πρόβλημα της ανεργίας που έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη τη χώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: