Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Νέοι υποβιβασμοί

Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011
Ποινή α λα Μπέου και Ψωμιάδη έπεσε στον Γιώργο Τσακογιάννη από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Ενωσης Β' και Γ' Εθνικής.
Ο ιδιοκτήτης.. της Ηλιούπολης (προφυλακισμένος μεν, αλλά παρών στη διαδικασία) τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
Παράλληλα, η Ηλιούπολη θα υποβιβαστεί και θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ. Στον πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Χάλκο επεβλήθη ποινή απαγόρευσης δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής και στον Νικολόπουλο (παίκτη της ίδιας ομάδας) αποκλεισμός για δύο χρόνια από τους αγώνες. Ο Εθνικός Αστέρας απαλλάχθηκε, ενώ στον προπονητή Νίκο Παντέλη επιβλήθηκε διετής τιμωρία.
Επίσης, τα Τρίκαλα αποβλήθηκαν από το... προηγούμενο πρωτάθλημα, λόγω πλαστής εγγυητικής επιστολής από το καλοκαίρι του 2010.
Ακόμη, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υποβιβαστούν στη Γ' Εθνική, καθόσον η απόφαση της Football league θεωρείται διφορούμενη. Η Κόρινθος υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό και η Δόξα Δράμας απαλλάχθηκε από κάθε πειθαρχική ποινή για το γεγονός ότι δεν διεξήχθησαν τα ματς με ΟΦΗ και Λεβαδειακό.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης και λαμβάνοντας υπόψη τους διαλόγους που υπάρχουν στη δικογραφία, «αυτοί αποδεικνύουν ότι πράγματι ο πρώτος των εγκαλουμένων Γ. Τσακογιάννης με την άμεση συνδρομή των λοιπών εγκαλουμένων Ν. Χάλκου, Μ. Νικολόπουλου και Ν. Παντέλη, ενεργώντας ο καθένας με την ιδιότητά του, από κοινού με τους υπόλοιπους, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με συγκλίνουσες επιμέρους πράξεις, τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πράξεις και προκαθόρισαν ή προσπάθησαν να προκαθορίσουν αποτελέσματα σε αγώνες που συμμετείχαν. Αντιθέτως, από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ευθύνη της ΠΑΕ Εθνικός Αστέρας.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Και μέσα στον γενικό χαμό, η βαθμολογία της Β' Εθνικής επικυρώθηκε. Ιωνικός, Εθνικός, Καρδίτσα, Ηλιούπολη και Τρίκαλα υποβιβάζονται, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο αυτό. Η αρμόδια επιτροπή «ανεβάζει» στη Σούπερ Λίγκα τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας, ερμηνεύοντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής για τον υποβιβασμό Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας. Την ίδια ώρα, Λάρισα και Αστέρας Τρίπολης περιμένουν να πάρουν θέση στο νέο πρωτάθλημα των «μεγάλων». Θυμίζουμε ότι αύριο έχουμε κλήρωση και προφανώς αυτή θα γίνεται με αστερίσκους, με δεδομένο ότι τα υπομνήματα Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας θα κατατεθούν το μεσημέρι, μετά θα γίνει συζήτηση και αργότερα θα βγουν οι οριστικές αποφάσεις. Μύλος. Πολλές ομάδες για δύο θέσεις!
Η βαθμολογία της Β' Εθνικής, πάντως, και μετά τα πλέι οφ, έχει πρώτο τον ΟΦΗ, δεύτερο τον Λεβαδειακό, τρίτη τη Δόξα και μετά τον Διαγόρα. Κατά την αρμόδια «μικρή» λίγκα, πρέπει να ανέβουν, όπως είπε το ΔΣ ομόφωνα, πέντε ομάδες!
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Ασφαλώς στο νοσηρό κλίμα πρέπει να σημειωθούν και τα επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ! Εκεί όπου εκδικάζονταν οι εφέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Περίπου στη 1 χθες το μεσημέρι, ομάδα μοτοσυκλετιστών χωρίς διακριτικά εμφανίστηκε στον χώρο που είχαν σταθμεύσει τα λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου στην Αθήνα. Δημιουργήθκε ένταση, έγιναν επιθέσεις, οπαδοί τραυματίστηκαν και τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρούσες κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Οσον αφορά τα συνθήματα των οπαδών, ήταν εναντίον του Ν. Πατέρα και του Αλ. Κούγια. (ΝΕΑ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: