Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στα 62,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΤΕ στο β' τρίμηνο Δεν αναμένεται ακόμα ανάκαμψη στις εγχώριες πωλήσεις

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/4F23B5B61D70942F0344CCFD0D49AEC7.jpg 
Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011
Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη για το β' τρίμηνο, αλλά δήλωσε ότι δεν αναμένεται ακόμα.. ανάκαμψη στις εγχώριες πωλήσεις. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 62,2 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από το μέσο όρο των εκτιμήσεων για κέρδη ύψους 53,1 εκατ. ευρώ.
Ο οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε έξι χώρες στα Βαλκάνια, απώλεσε περίπου το ένα δέκατο  των πελατών σταθερής τηλεφωνίας πέρυσι, καθώς η οικονομική κρίση έστρεψε  πολλούς πελάτες σε φθηνότερους παρόχους, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές εμπόδισαν τον ΟΤΕ  να προχωρήσει σε ανταγωνιστικές προσφορές.
Παρά την επιβράδυνση του ρυθμού πτώσης των πωλήσεων στην κινητή τηλεφωνία, που αποτελεί τον πιο επικερδή κλάδο, η εταιρία είπε ότι δεν αναμένει ακόμα ανάκαμψη.
«Είναι  νωρίς να μιλήσουμε για ανάκαμψη, αλλά ο ρυθμός της μείωσης των συνολικών εσόδων έχει  επιβραδυνθεί σημαντικά» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ.
Οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 7,6% σε ετήσια βάση στα 1,25 δισ. ευρώ, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,22 δισ. ευρώ.
Οι απώλειες γραμμών στην σταθερή τηλεφωνία του ΟΤΕ συνεχίστηκαν το δεύτερο τρίμηνο,  καθώς σημειώθηκαν σχεδόν 107.000 αποσυνδέσεις, έναντι 99.000 στο προηγούμενο  τρίμηνο.
Επιβράδυνση των απωλειών κατέγραψε και ο κλάδος κινητής τηλεφωνίας του οργανισμού. Τα έσοδα κινητής, εξαιρουμένων των παγίων, υποχώρησαν 10% σε ετήσια βάση στα 193,3  εκατ. ευρώ, μετά από πτώση 22% στο προηγούμενο τρίμηνο.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: