Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Θ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Λειτουργία νέων σχολικών μονάδων στην Πιερία - Πληρωμές αγροτών

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLKDPdBZHu2PEQefCpkN6chOw5IO2xzjVOmUyEgNiVUAj6XLQ7TDc82SwrwflCpEu98fSZzelqyKbJ9mWCRoJj3hbcEgF65Od4XF0jUU2W-yIFHYf_0hlJABb1_B9xyfoyUzdsvoCFDp8/s400/%CE%98%CE%B1%CE%BD+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_.jpg 

Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011
Αν έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες, αν έχουν διασφαλιστεί υλικοτεχνικές υποδομές και το εποπτικό υλικό για την λειτουργία των νέων λυκείων Κορινού και Κ. Μηλιάς καθώς..
και του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ζητά να ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με ερώτησή του που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή (Α.Π. 21386/4-8-2011), ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως η Πιερία και κυρίως η Κατερίνη δεν διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή υποδομή για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την παροχή γνώσεων στους μαθητές, σε αξιοπρεπές και ισότιμο για όλους σχολικό περιβάλλον.
Η έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικής για την συγκράτηση του πληθυσμού στην περιφέρεια είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια την συνεχή αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία της πόλης Κατερίνης, όπου υπάρχει ανισοκατανομή μαθητών στα τμήματα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - ακραία υπεράριθμα σε αρκετές περιπτώσεις - ενώ το ασφυκτικό περιβάλλον και τα στεγαστικά αδιέξοδα, δεν συνάδουν με τη σύγχρονη παιδαγωγική απαίτηση και πραγματικότητα.
Για την αντιμετώπιση του οξυμένου στεγαστικού προβλήματος έχει δρομολογηθεί η κατασκευή τριών νέων σχολικών κτιρίων στην Κατερίνη, ιδρύθηκαν και θα λειτουργήσουν, σε σχολικά κτίρια που υπάρχουν, δύο νέα Λύκεια περιφερειακά της πόλης Κατερίνης ( σε Κορινό και Κ. Μηλιά) ενώ υπάρχει έτοιμο σχολικό κτίριο για την λειτουργία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
Η ίδρυση και λειτουργία του 16ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο νεόδμητο κτίριο που από πέρυσι έχει ολοκληρωθεί, θα δώσει «ανάσα» στα άλλα Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Το κτίριο είναι έτοιμο και υπήρχε η δυνατότητα να λειτουργήσει από την περασμένη σχολική χρονιά. Φέτος έγινε η στελέχωση με δ/ντη και εκπαιδευτικούς, αλλά γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των εργολάβων μπορεί να συντελέσουν στην μη έγκαιρη παράδοση και λειτουργία του σχολείου.
Με βάση τα παραπάνω ο κ. Παπαγεωργίου ρωτά την αρμόδια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων:

1ον Έχει διασφαλιστεί η υλικοτεχνική υποδομή και το εποπτικό υλικό για την άρτια λειτουργία των δύο νέων Λυκείων σε Κορινό και Κ. Μηλιά;

2ον Έχουν διασφαλιστεί και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες πιστώσεις ώστε να εξοφληθούν οι εργολάβοι και να παραδοθεί έγκαιρα ώστε να λειτουργήσει φέτος το 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης;
Πληρωμές αγροτών

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου αποδίδεται στους αγρότες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Πετρελαίου και από την Δευτέρα 8 Αυγούστου αποπληρώνονται οι αγρότες που δεν έχουν πληρωθεί την Ενιαία Ενίσχυση του 2010, λόγω διαφόρων λαθών και προβλημάτων.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2011, με την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ενημερωθεί για το χρόνο πληρωμής οφειλόμενων σε αγρότες του νομού Πιερίας.  
Όπως διαβεβαίωσε τον κ. Παπαγεωργίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ την Παρασκευή 5 Αυγούστου, θα καταθέσει στους λογαριασμούς των αγροτών το χρηματικό ποσό που δικαιούνται από την επιστροφή του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.
Επίσης από την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, θα αρχίσει η αποπληρωμή και η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2010 σε αγρότες οι οποίοι λόγω διαφόρων λαθών και προβλημάτων δεν την έχουν λάβει ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: